Voorgevel renoveren

Heeft uw voorgevel last van scheuren of beschadigingen? Een voorgevel laten renoveren is niet zo lastig als gedacht wordt. Zorg daarom dat uw gevel snel gerenoveerd wordt en bespaar daarmee onvoorziene kosten. Bent u benieuwd geworden naar het renoveren van uw voorgevel en de kosten die hierbij horen? Ontdek het hier.

Kosten voorgevel renoveren

Bij het renoveren van uw voorgevel komen er meerdere werkzaamheden kijken, deze factoren staan aangegeven in de tabel hieronder. Daarnaast staan de gemiddelde prijzen voor het renoveren van uw voorgevel.

Soort voorgevel renovatie
Gemiddelde prijs (inclusief btw en arbeidskosten)
Stenen vervangen
€ 10 per steen (uithakken en plaatsen)
Dorpel/ Latei vervangen
€ 35 per uur
Voegen
€ 14 per m²
Metselmortel
€ 0,60 per liter

Bedenkt u eens, u heeft een voorgevel met de oppervlakte van 55 m² die u gedeeltelijk wilt laten renoveren en de voegen laten herstellen. Als u 5 m² voorgevel wilt laten vervangen zullen er ongeveer 400 stenen nodig zijn en ongeveer 70 liter metselmortel. De geschatte prijs zal dan liggen rond de € 4.075. Aangezien dit een richtprijs is, is dit waarschijnlijk niet representatief voor uw unieke situatie. Een voorgevel renoveren is niet fijnste onderdeel van de woning om in te investeren, maar de hoofdprijs betalen hiervoor hoeft ook niet, de prijzen verschillen vaak wel tot 40%. De specialisten kunnen samen met u kijken wat de beste oplossing is voor uw situatie. Wij bieden u de mogelijkheid om van tot maximaal 6 professionele gevelwerkers een offerte toegestuurd te krijgen, het aanvragen kan gemakkelijk binnen 2 minuten. Binnen 2 werkdagen krijgt u offertes van deze specialisten, zodat het renoveren van uw voorgevel snel kan gaan beginnen.Vraag nu tot maximaal 6 offertes aan bij lokale gevelrenovatie specialisten. Het aanvragen van de offertes is geheel gratis en u zit nergens aan vast. Laat uw voorgevel weer het visitekaartje worden van uw woning.

voorgevel renoveren

Wat houdt een voorgevel renovatie in?

Iedereen wil een goed uitziende voorgevel, het is toch het eerste wat visite ziet. Uw voorgevel renoveren houdt in dat als de voorgevel beschadigingen heeft, deze weer worden hersteld. Denk hierbij aan bijvoorbeeld barsten of scheuren in de gevel of veroudering van de stenen. Dit kan gemakkelijk worden verholpen. Het kost een specialist gemiddeld een dag om de gevel netjes in oude staat te herstellen.

Voordelen van uw voorgevel renoveren

Stel, u heeft sinds de koop van uw huis al scheuren in uw voorgevel en die zorgen voor een onaangename uitstraling dan is dit natuurlijk geen fijn gezicht. Veel mensen laten de scheuren voor wat het is vanwege de investering die gedaan dient te worden. Echter door de scheuren werkt de isolatie van uw woning minder goed en dat zorgt onbewust voor juist meer kosten. Dit kan gemakkelijk voorkomen worden door de stenen van uw voorgevel te vervangen. Denk hierbij ook aan de voegen die vervangen moeten worden op deze plekken. Ook wordt de uitstraling van uw voorgevel velen malen beter. Door het doen aan renovatie aan uw gevel kan er geen regen meer door de beschadigingen komen, dit zorgt ervoor dat vanbinnen uit geen muren beschadigd zullen raken en er geen kans is op schimmel vorming. Als dat zou gebeuren bent u verder van huis.

Extra’s bij een voorgevel renovatie

Bij gevelrenovatie zijn er drie duidelijke extra’s die u voor, tijdens, of na u renovatie zou kunnen uitvoeren. Dit zijn gevelreiniging, gevelimpregnatie en voeg renovatie. Deze drie extra staan hieronder in de tabel aangegeven, met de gemiddelde richtprijzen en wat voor een resultaat het brengt.

Type extra voorgevel renovatie
Waar zorgt het voor?
Gemiddelde prijs (inclusief btw en arbeidskosten)

GevelreinigingBestrijdt licht/ hardnekkig vuil, lichte begroeiing (algen,mos etc.), graffiti
€ 12 per m²
GevelimpregnatieZorgt voor een beschermende laag
€ 12 per m²
Voegen
Vervanging van de oude voegen door nieuwe
€ 14 per m²

Voorgevel renoveren

Gevelreiniging

Gevelreiniging houdt in dat mogelijke vervuiling of aantasting op uw gevel wordt verwijderd. U kunt dit als alternatief zien, dit voor als u geen barsten in de gevel heeft maar wel hardnekkige vervuiling. Wel is het bij gevelreiniging belangrijk om rekening te houden met welke techniek u gaat reinigen. Er zijn verschillende technieken die toegepast kunnen worden, dit ligt aan een paar factoren, namelijk:

  • het type zand/ grit dat wordt gebruikt
  • de totale oppervlakte;
  • de ondergrond;
  • en de soort steen.

Dit kunt u met de specialist bespreken als u graag eerst uw voorgevel wilt laten reinigen.

Voegwerken

Voegwerken vervangen is aan te raden om weer eenheid te creëren met de gehele voorgevel. Dit zorgt ervoor dat de kleur van alle voegen hetzelfde blijft en er geen grote verschillen ontstaan. Als dit wel zo het geval is zorgt het voor een geen mooi aangezicht van uw woning. Ook bij verouderde woningen kan het voegwerk afbrokkelen. Ook hier kan het verstandig zijn om alleen het voegwerk te laten vervangen, de stenen kunnen namelijk nog wel in goede staat zijn.

Impregneren

Impregneren is een handige manier om uw voorgevel te beschermen tegen toekomstig vuil en mogelijke waterschade. Het is wel aan te raden om het in combinatie te doen met een gevelreiniging, dit omdat dat al het huidige vuil dan verwijderd is. Ook wordt dit vaak gedaan na de voorgevel renovatie, dit omdat ervoor zorgt dat de staat niet snel verslechterd.

Voorgevel renoveren? Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40%

Om te zorgen dat uw voorgevel er snel weer mooi gerenoveerd uitziet, kunt u voor het beste resultaat eerst zoveel mogelijk opties bekijken. Uw voorgevel renoveren hoeft namelijk nooit de hoofdprijs te kosten, wij willen u daarbij graag helpen. Door meerdere specialisten met elkaar te vergelijken bespaart u zo tot 40% op de kosten. Om u te helpen met vergelijken, kunt u via onze service met een enkele aanvraag gratis en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes ontvangen. Deze offertes zijn gericht uw persoonlijke situatie, om zo te zorgen dat de best passende specialist bij u langs komt. Vraag nu binnen 2 minuten tot maximaal 6 offertes aan van betrouwbare specialisten bij u in de buurt. Binnen 2 werkdagen krijgt u deze in uw mailbox, wat wilt u nog meer. Vraag dus snel de offertes aan en misschien heeft u al binnen enkele dagen een stralende nieuwe voorgevel, een mooier visitekaartje van uw woning is er niet.

voorgevel vernieuwen