Impregneren

Heeft u vaak last van een vuile gevel of van waterschade door uw muur? Impregneren is dan de ideale oplossing voor dit probleem. Het kan op bijna elke gevel en heeft een lange garantie. Alle informatie en richtprijzen van impregneren zijn hieronder te vinden. Lees daarom snel verder.

Prijs impregneren

Wat zijn de kosten voor het impregneren van uw gevel? In de tabel hieronder staat de prijs van het impregneren van uw gevel aangegeven. Deze prijs is een richtprijs, hierdoor kan in de realiteit de prijs iets anders uitvallen.

Soort impregnerenGemiddelde prijs (inclusief btw en arbeidskosten)
Gevelimpregnatie€ 12 per m²

U wilt uw gevel van 65 m² laten impregneren, hoeveel kost dit? In deze situatie zou dit gemiddeld € 780 kosten. Echter zou de prijs van het impregneren ook zo maar € 650 of € 975 kunnen zijn. Dit komt door de verschillende prijzen die specialisten hanteren, sommigen prijzen verschillen zelfs tot 40%. Om te voorkomen dat u te veel gaat betalen willen wij u helpen om de beste prijs te vinden. Hoe willen wij dit doen? Met onze vergelijkservice kunt u gemakkelijk tot maximaal 6 offertes aanvragen van lokale, bij ons aangesloten specialisten. Door het invullen van het offerteformulier, wat maar 2 minuten duurt, kunt u binnen 2 werkdagen de offertes ontvangen en vergelijken. Onze service is geheel gratis en is vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast. Vraag tot maximaal 6 offertes aan en bespaar tot 40%.

impregneren

Wat is impregneren?

Het impregneren van uw gevel, wat houdt dat precies in? Heel makkelijk gezegd is impregneren het waterafstotend maken van een muur of gevel. Dit komt door een waterafstotende vloeistof die op de muur of gevel wordt gespoten. Zodat er geen vuil of vocht in de muur kan trekken.

Het is belangrijk om voorafgaand aan het impregneren uw gevel te reinigen. Als er nog vuil aanwezig is op de gevel kan de impregnatielaag niet goed in de stenen trekken, waardoor het effect minder goed is. Daarom is het verstandig om eerst aan gevelreiniging te doen.

Voor- en nadelen impregneren

Er meerdere voor- en nadelen om te kiezen voor impregneren. Wij hebben deze punten duidelijk in een tabel gezet, zodat u deze gemakkelijk mee kunt nemen in uw beslissing.

VoordelenNadelen
Waterafstotende gevelVerlies ventilerende werking
Voorkomt nieuw vuil Kan alleen op een gladde/strakke muur
Brandwerend (meeste impregneermiddelen)Bestendigheden (water, vuil) nemen geleidelijk af in de loop van de tijd
Gevelreiniging makkelijk op een geïmpregneerde muur
Waarde van de woning stijgt

impregneren

Aandachtspunten bij de gevel impregneren

Het is slim om tijdens het impregneren van uw gevel rekening te houden met de huidige staat van uw gevel. Dit omdat de gevel glad/strak moet zijn om het juiste resultaat te krijgen, dit kan door de voeg te herstellen of door te kiezen voor gevelrenovatie bij barsten. Om te zorgen dat de impregnatielaag goed zijn werk doet is gevelreiniging ook een slimme optie. De impregnatielaag blijft hierdoor beter zitten en kan het vuil beter weren. In de tabel hieronder is bij deze mogelijkheden de gemiddelde prijs (inclusief btw en arbeidskosten) aangegeven.

Type aanvullende mogelijkheid renovatie gevelWaar zorgt het voor?Gemiddelde prijs (inclusief btw en arbeidskosten)
GevelreinigingBestrijdt licht/hardnekkig vuil, lichte begroeiing (algen, mos etc.), graffiti € 12 per m²
VoegenVervanging van de oude voegen door nieuwe€ 14 per m²
GevelrenovatieHet herstellen van scheuren en beschadigingen op de gevel € 880 per m²

Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%

Om zo snel mogelijk uw gevelimpregnatie uit te laten voeren is het slim om een specialist in te schakelen. Deze specialisten moeten natuurlijk goed werk leveren, maar wel tegen een eerlijke prijs. Specialisten kunnen tot wel 40% in prijs verschillen, vergelijken is dus belangrijk. Wij willen u graag hiermee helpen, dit doen wij met onze vergelijkservice. Aan de hand van deze vergelijkservice kunt u de ideale specialist vinden. Wij sturen u tot maximaal 6 offertes toe. Aanvragen gaat gemakkelijk, binnen 2 minuten heeft u de aanvraag al ingevuld en na 2 werkdagen ontvangt u de offertes. Het enige wat u hoeft te doen na de aanvraag is het vergelijken, de rest is al voor u gedaan. Waarom zou u niet tot 40% willen besparen? Vraag daarom tot maximaal 6 offertes aan specialisten en bespaar geld. Want zeg nou zelf, u weet vast een beter doel voor dat geld, een vakantie misschien?

gevel impregneren