Gevelreiniger

Een gevelreiniger reinigt uw woning, zodat uw gevel weer een schone, frisse en nieuwe look krijgt. Benieuwd naar wat een gevelreiniger voor u kan betekenen en hoeveel gevelreiniging kost? U leest het op deze pagina

Prijs gevelreiniger

Een gevelreiniger heeft meerdere gevelreinigingsmanieren, die u vindt in de tabel hieronder. Bovendien vindt u hier de richtprijzen per reinigingsmanier. De prijzen variëren van €5 tot €14, afhankelijk van uw keuze.

Soort zachte gevelreiniging
Soort aanslag
Gemiddelde prijs (inclusief btw en arbeidskosten)
Stoom reiniging
Licht vuil, lichte begroeiing (algen, mos etc.)
€ 5 per m²
NevelstralenHerstellen van oudere gebouwen
€ 14 per m²
Soort harde gevelreiniging
Soort aanslag
Gemiddelde prijs (inclusief btw en arbeidskosten)
Chemisch reinigen
Hardnekkig vuil, aanslag
€ 12 per m²
Zandstralen
Graffiti, hardnekkig vuil
€ 14 per m²

Als uw eigen gevel een oppervlakte heeft van 55 m² met erop graffiti die u wilt verwijderen, is zandstralen de beste optie. De kosten zullen dan gemiddeld rond de € 770 inclusief btw en arbeidskosten. In werkelijkheid kan het prijsverschil tussen gevelreinigers oplopen tot wel 40%. Om u een mogelijkheid te geven om uw persoonlijke kostenplaatje te zien hebben wij een oplossing. Dit kan aan de hand van onze vergelijkingsservice, hiermee kunt u tot wel 6 offertes met elkaar vergelijken. Door het te vergelijken van de offerte kunt u tot de best passende offerte voor uw gevel. Ontvang nu geheel gratis en vrijblijvend binnen 2 werkdagen tot maar liefst 6 offertes en start met vergelijken.

gevelreiniger

Wat doet een gevelreiniger?

Een gevelreiniger hanteert verschillende reinigingsvormen. Gevelreiniging en gevelimpregnatie zijn de 2 belangrijkste onderdelen. Gevelimpregnatie is een goed preventiemiddel. Dankzij het aanbrengen van een waterafstotende laag op de gevel voorkomt de reiniger hechting van bijvoorbeeld algen of mos. Gevelreiniging (het verwijderen van vuil en aanslag op uw gevel) bestaat uit 4 aparte onderdelen. We belichten ze hieronder:

  • Zachte reiniging (stoomreiniging, nevelstralen)
  • Harde reiniging (chemische reiniging, zandstralen)

Zachte reiniging: stoomreiniging

Tijdens een stoom reiniging verwijdert de reiniger het lichte vuil en begroeiingen. Een groot pluspunt van stoomreinigen is dat het goedkoop is in vergelijking met andere reinigingsmanieren. Dit komt omdat er tijdens de reiniging geen andere producten worden gebruikt dan water. De reiniger verwarmt het water tot boven de 100 ॰C. Vervolgens spuit hij het met een hogedrukspuit tegen de gevel.

Zachte reiniging: nevelstralen

Een andere vorm van zachte reiniging is nevelstralen. Onder stralen verstaan we het mengen van water met zand of grit dat vervolgens tegen de gevel wordt gespoten. Op die manier verdwijnt het vuil van de muur. Dankzij de zachte reiniging beschadigt de muur niet. Dit maakt deze vorm van reiniging zeer geschikt voor muren die niet beschadigd mogen raken, zoals muren van oude gebouwen.

Harde reiniging: chemische reiniging

Bij chemische reiniging maakt de gevelreiniger gebruik van chemische middelen. De reiniger brengt deze middelen aan via een borstel of vernevelaar. Daarna spuit de reiniger de middelen van de gevel met een hogedrukspuit en warm water. Na de reiniging ziet u niet direct resultaat. Er blijven namelijk resten achter op de muur, waardoor u het eindresultaat pas na een week te zien krijgt. Een deel van het chemische middel blijft ook na de reiniging achter in de muur. Hierdoor is deze reinigingsvorm niet milieuvriendelijk, maar wel effectief.

Harde reiniging: zandstralen

De bekendste manier van harde reiniging is via zandstralen. Dit is een hardere manier van stralen dan nevelstralen. Net als bij nevelstralen vermengt de reiniger zand of grit met water. Deze spuit hij vervolgens onder hoge druk tegen een gevel Zandstralen verwijdert hardnekkig vuil of graffiti van de gevel. De combinatie van het zand of grit zorgt voor een schuureffect op de muur, waardoor de vervuiling er gemakkelijk vanaf gaat. In vergelijking met chemische reiniging is zandstralen wel een milieuvriendelijke reinigingsmanier. Bovendien is deze reinigingsvorm erg efficient.

Gevelimpregnatie

Nadat de gevelreiniger uw gevel heeft gereinigd, kunt u de gevel beschermen tegen toekomstig vuil aan de hand van impregneren. Hierbij brengt de gevelreiniger een waterafstotende laag aan. Hierdoor krijgen natuurlijke hechtingsbronnen zoals algen en mos geen kans.

gevelreiniger

Bespaar door gevelreinigers te vergelijken

Door een gevelreiniger in te schakelen, zorgt u ervoor dat uw gevel er snel weer schoon uit komt te zien. Vergelijken is belangrijk om zo de juiste gevelreiniger bij u uit de buurt te vinden voor aantrekkelijke prijs. Wij willen u graag helpen met het vinden van de beste gevelreiniger voor u. Dit doen wij met onze vergelijkingsservice. Hierbij ontvangt u binnen 2werkdagen tot maximaal 6 offertes van gespecialiseerde gevelreinigers bij u uit de buurt., Start de vergelijking en bespaar tot 40% korting op uw reinigingskosten. Vraag nu gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van gevelreinigers bij u uit de buurt.