Renovatie gevel

Ook last van scheuren in of beschadigingen aan uw gevel? U bent niet de enige. U kunt gemakkelijk barsten in de gevel laten repareren. Wij helpen u graag met alle informatie en richtprijzen die u nodig heeft bij het kiezen van de beste optie. Ontdek het allemaal hier.

Prijs renovatie gevel

De prijs van renovatie van de gevel, hoeveel kost dat? Hier zijn meerdere onderdelen die belangrijk zijn, deze onderdelen staan aangegeven in de tabel hieronder, samen met de gemiddelde prijs (inclusief btw en arbeidskosten).

Soort renovatie gevelGemiddelde prijs (inclusief btw en arbeidskosten)

Stenen vervangen
€ 10 per steen (uithakken en plaatsen)
Dorpel/ Latei vervangen
€ 35 per uur
Voegen
€ 14 per m²
Metselmortel
€ 0,60 per liter

Beeldt u het eens in, u heeft een gevel met de oppervlakte van 60 m² die u gedeeltelijk wilt laten renoveren en de voegen wilt laten herstellen. Als u 3 m² gevelstenen wilt laten vervangen moet u minimaal uitgaan van een prijs van € 2.400 inclusief btw en arbeidskosten. U wilt natuurlijk de kosten zo laag mogelijk houden, om zo niet de hoofdprijs te hoeven betalen. Uw beschadigde gevel is natuurlijk al vervelend genoeg. Wij willen u graag helpen om de kosten te drukken, het is namelijk zo dat de prijzen van lokale specialisten tot wel 40% uiteen lopen. Ik hoor u denken: Maar alle lokale specialisten vergelijken, dat gaat vast veel tijd kosten. Niet als u gebruik maakt van onze gratis en vrijblijvende service, u zit nergens aan vast. Wij geven u tot maximaal 6 offertes aansluitend op uw persoonlijke situatie. U kunt deze offertes vergelijken om zo op de voordeligste deal te komen, dit bespaart u wel tot 40%. Het invullen van de offerteaanvraag duurt maar 2 minuten en u krijgt binnen 2 werkdagen de offertes in uw mailbox. Vraag direct offertes aan en start met vergelijken. Zorg ervoor dat uw gevel weer een schitterende uitstraling krijgt.

renovatie gevel

Renovatie van de gevel, wat houdt het in?

Het zorgen voor een goed uitziende gevel is belangrijk, het blijft toch het visitekaartje van de woning. Het is logisch dat een woning in de loop van jaren barsten in de gevel heeft gekregen en vervuiling van schimmels en mos heeft opgelopen. Dit is natuurlijk heel vervelend, het zorgt namelijk voor een onaangename uitstraling, en voor prijzige problemen op de langere termijn.

Veel mensen hebben echter geen haast met het vervangen van deze barsten. Het is echter wel slim om dit snel te doen, het kan u namelijk geld gaan besparen. Door de barsten kan veel warmte het huis verlaten, dit zorgt voor hogere energiekosten. Ook kunnen er beschadigingen komen rond de barst door weersomstandigheden, er kan bijvoorbeeld regen via de barst naar binnen gaan en zo schade aanbrengen aan bijvoorbeeld de isolatie. Daarom is het handig om direct te handelen bij het zien van barsten in de gevel. Dit kan vaak gemakkelijk door het vervangen van de betreffende stenen van de woning. Een bijtijdse renovatie van de gevel zorgt ervoor dat u deze extra kosten ontloopt. Ook het regelmatig reinigen van uw gevel helpt tegen het ontstaan van schimmels en mos. Schimmels en mos hebben een slechte invloed op de levensduur van uw gevel. De investering is nu wat hoger, maar u bespaart veel meer kosten in de toekomst.

Barsten in gevel

Aanvullende mogelijkheden bij de renovatie van de gevel

Bij de renovatie van uw gevel zijn er drie aanvullende mogelijkheden die u voor, tijdens, of na u renovatie uit te voeren. Deze drie mogelijkheden worden hieronder in de tabel aangegeven.

Type aanvullende mogelijkheid renovatie gevel
Waar zorgt het voor?
Gemiddelde prijs (inclusief btw en arbeidskosten)


VoegenVervanging van de oude voegen door nieuwe
€ 14 per m²
GevelreinigingBestrijdt licht/ hardnekkig vuil, lichte begroeiing (algen, mos etc.), graffiti
€ 12 per m²
Gevelimpregnatie
Zorgt voor een beschermende laag
€ 12 per m²

Renovatie gevel

Gevelreiniging

Gevelreiniging zorgt ervoor dat mogelijke aantasting of vervuiling op uw gevel wordt verwijderd. Dit is een slimme keus vóór de renovatie van uw gevel, want hiermee wordt de gehele gevel weer dezelfde kleur en als nieuw. Als enkel de stenen worden vernieuwd is er een mogelijkheid op verschillende kleuren stenen in uw gevel, dit is niet de bedoeling. Hiervoor zijn verschillende manieren van reiniging die toegepast kunnen worden, dit ligt aan een aantal factoren, namelijk:

  • de totale oppervlakte;
  • het type zand/ grit dat wordt gebruikt;
  • de soort steen;
  • en de ondergrond.

Dit kunt u met de professional overleggen als u van tevoren uw gevel wilt laten reinigen.

Voegwerken

Voegwerken van uw gehele gevel kunt u laten vervangen tijdens de renovatie. De kleur van alle voegen worden hierdoor hetzelfde en er worden geen grote verschillen in kleur gecreëerd. Want als er wel grote verschillen in de kleuren zouden ontstaan, zorgt dit voor een minder mooie uitstraling. Als u erover nadenkt om uw voegwerken te laten vervangen kunt u altijd de specialist om extra informatie vragen, aansluitend aan uw situatie.

Impregneren

Impregneren is een goede manier om uw gevel te beschermen tegen toekomstige waterschade en vuil. Hierbij wordt er een beschermende laag aangebracht. Pas wel op, want als u gaat impregneren zonder uw gevel te reinigen, komt het huidige vuil onder de laag te zitten. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Hierover kunt u natuurlijk ook met de professional overleggen wat de beste opties zijn.

Betaal niet te veel, bespaar tot 40%

Om het doel van een mooie, gerenoveerde gevel dichterbij te brengen is het belangrijk om alle mogelijkheden te bekijken en overwegen. Daarnaast het is belangrijk dat de kosten niet te hoog gaan worden, door verschillende gevelreinigers te vergelijken bespaart u tot 40% op de kosten. Om te zorgen dat u geen uren kwijt bent met het opvragen van offertes bij verschillende bedrijven voor hun prijs informatie, geven we u de mogelijkheid om verschillende offertes bij ons aan te vragen bij verschillende lokale, betrouwbare specialisten in de buurt. U krijgt geheel vrijblijvend en gratis na uw aanvraag tot maximaal 6 offertes opgestuurd om u te helpen met vergelijken. Doordat deze offertes zijn gericht op uw persoonlijke situatie, kunnen wij de juiste professionals koppelen aan uw aanvraag. Invullen van de aanvraag is al gebeurt binnen 2 minuten en na 2 werkdagen krijgt u al reactie in uw mailbox. Vraag daarom nu offertes aan en start met vergelijken. Het vergelijken van de prijzen is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

barsten in gevel