Gevelrenovatie Gent

Op zoek naar informatie over een gevelrenovatie in Gent of omgeving? Komt dit omdat u scheuren of beschadigingen hebt aan uw gevel? Dan zit u hier op de juiste plek. Beschadigingen aan uw gevel kunnen makkelijk worden verholpen. Ontdek hier alle informatie en richtprijzen over gevelrenovatie in Gent.

Prijs gevelrenovatie Gent

Onder gevelrenovatie kunnen verschillende activiteiten en materiaalkosten verstaan. De activiteiten die gezien worden als gevelrenovatie zijn:

  • stenen vervangen;
  • dorpel/latei vervangen;
  • voegen;
  • metselmortel.

Een belangrijke vraag die die meespeelt bij een gevelrenovatie in Gent is, wat is de prijs? De verschillende activiteiten en gemiddelde richtprijzen (inclusief btw en arbeidskosten) staan in de tabel hieronder.

Soort materiaal of gevelrenovatie Gent en omgevingGemiddelde prijs (inclusief btw en arbeidskosten)
Stenen vervangen€ 10 per steen (uithakken en plaatsen)
Dorpel/latei vervangen€ 35 per uur
Voegen€ 14 per m²
Metselmortel€ 0,60 per m²

U wilt op uw gevel een aantal stenen en de voegwerken laten vervangen en hiervoor ook de prijs weten. Zo’n gevelrenovatie in Gent, bij het vervangen van 4 m² stenen, kost al gauw rond de € 3.200 (inclusief btw en arbeidskosten). Maar de prijzen van specialisten kunnen tot wel 40% van elkaar verschillen, hierdoor is het slim om offertes te vergelijken. Om echter bij meerdere specialisten een aanvraag te doen, kost veel tijd. Wij willen u graag helpen graag helpen met het vinden van de juiste specialist voor u. Dit doen wij aan de hand van bij ons aangesloten specialisten, deze specialisten sturen u een offerte op. Deze offertes komen binnen 2 werkdagen binnen en zullen van maximaal 6 specialisten zijn. U weet daarmee waar u aan toe bent en u kunt vroeg beginnen met vergelijken. Binnen 2 minuten heeft u het aanvraagformulier al ingevuld, aanvragen is geheel gratis en vrijblijvend. Ontvang tot maximaal 6 offertes van lokale Gentse specialisten en start met vergelijken.

Gevelrenovatie in Gent: wat betekent het?

Gent is een stad met een rijke historie, dit is goed te zien aan het centrum met alle prachtige oude gevels die u er ziet. Het is natuurlijk belangrijk dat die gevel in Gent en omgeving in een goede staat blijven. Vooral bij oudere gebouwen komen in de loop der jaren beschadigingen of barsten in de gevel. Naast de beschadigingen en barsten is het mogelijk dat er ongewild groen op de gevel komt. Dit kan een onaangename uitstraling creëren voor uw gevel. Het lang laten zitten van de beschadigingen of ongewild groen kan ervoor zorgen dat uw gevel ernstige schade op kan lopen en dit betekent hoge kosten. Wees daarom op tijd met het renoveren van uw gevel.

gevelrenovatie gent

Schade ontstaat sneller dan gedacht

De gevolgen van beschadigingen aan de gevel worden vaak onderschat door mensen. Dit is reden nummer één dat mensen hun renovatie uitstellen. Het is echter veel slimmer om de renovatie eerder uit te laten voeren, dit omdat hoge toekomstige kosten worden vermeden. De renovaties kunnen vaak snel worden uitgevoerd, zodat u niet teveel kosten gaat betalen. De investering zal zich in de loop van de tijd zich gaan uitbetalen.

Extra werkzaamheden bij een gevelrenovatie in Gent

Er zijn twee extra werkzaamheden bij gevelrenovatie in Gent, deze werkzaamheden staan aangegeven hieronder.

Type extra werkzaamheden gevelrenovatie GentWaar zorgt het voor?Gemiddelde prijs (inclusief btw en arbeidskosten)
GevelimpregnatieZorgt voor een beschermende laag€ 12 per m²
Gevelreiniging Bestrijdt licht/hardnekkig vuil, lichte begroeiing (algen, mos etc.) en graffiti € 12 per m²

Impregneren

Het impregneren van uw gevel zorgt ervoor dat op een slimme manier uw gevel wordt beschermd tegen waterschade en toekomstig vuil. Deze beschermende laag trekt in de gevel, hierdoor kan het vuil er niet meer in trekken. Daarom is het belangrijk dat de gevel goed gereinigd is voor het impregneren, om zo te zorgen dat de impregnatielaag er goed in kan trekken.

Gevelreiniging

Gevelreiniging in Gent komt regelmatig voor door de vele oude gebouwen die er gebouwd zijn. In de loop van de jaren zijn deze gebouwen vervuild geraakt. Dit ideale oplossing om dit op te lossen is gevelreiniging. Er zijn vier bekende vormen van gevelreiniging;

  • stoom reinigen;
  • nevelstralen;
  • chemisch reinigen;
  • en zandstralen.

Raadpleeg ons artikel over gevelreiniging voor meer informatie.

gevelrenovatie gent

Gevelrenovatie Gent: besparing tot wel 40%

Het is verstandig om bij een gevelrenovatie in Gent alles te overwegen, dit betekent dat u naar alle opties moet gaan kijken. Waarom is dit verstandig? Dit omdat de prijzen van gevelrenovatie in Gent tot wel 40% uiteenlopen. Het is daarom slim om meerdere specialisten te vergelijken, het nadeel is alleen dat het veel tijd in beslag neemt. Wij geven u de zekerheid dat u binnen 2 werkdagen tot maximaal 6 offertes ontvangt. Hierdoor wordt het vergelijkingsproces voor u vergemakkelijkt en kunt uw kostbare tijd en geld ergens anders voor gebruiken. Het aanvragen van de offertes kan al binnen 2 minuten. Krijg tot maximaal 6 offertes van betrouwbare, lokale Gentse specialisten en begin met vergelijken. Zorg dus dat u uw tijd en geld bespaart voor andere leukere activiteiten en geniet natuurlijk van een prachtige gevel.

gevelreiniging gent