Gevelrenovatie Brugge

Woont u in de omgeving Brugge en zoekt u een specialist op het gebied van gevelrenovatie? Lees dan even verder. Op deze pagina vindt u nuttige informatie en richtprijzen voor gevelrenovatie in Brugge en omgeving.

Wat kost een gevelrenovatie in Brugge?

Gevelrenovatie is een breed begrip. Hieronder vallen een hele hoop werkzaamheden. We sommen ze hieronder voor u op:

  • stenen vervangen
  • dorpel/latei vervangen
  • voegen
  • metselmortel

De prijzen (inclusief btw en arbeidskosten) van gevelrenovatie in Brugge en omstreken zijn opgebouwd uit de verschillende werkzaamheden en benodigdheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde kosten per onderdeel per uur.

Soort benodigdheid of gevelrenovatie Brugge en omgevingGemiddelde prijs (inclusief btw en arbeidskosten)
Gemiddelde prijs (inclusief btw en arbeidskosten)€ 10 per steen (uithakken en plaatsen)
Dorpel/latei vervangen€ 35 per uur
Voegen€ 14 per m²
Metselmortel€ 0,60 per m²

Bespaar op de gevelrenovatie

Bent u benieuwd naar de exacte prijzen voor uw gevelrenovatie project? Vraag hiervoor dan gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan. Binnen 2 minuten is uw aanvraag verzonden en ontvangt u offertes van niet 1, maar tot wel 6 erkende gevelwerkers uit uw omgeving. Doordat u meerdere offertes ontvangt, ziet u snel bij welke gevelspecialist u het voordeligst uit bent. Het prijsverschil tussen gevelwerkers kan oplopen tot wel 40%. Bovendien worden uw gegevens enkel gebruikt voor de offerte-aanvraag. U zit dus helemaal nergens aan vast. Ontvang tot maximaal 6 offertes binnen 2 werkdagen van lokale Brugse gevelwerkers en begin met vergelijken.

Gevelrenovatie Brugge

Gevelrenovatie in Brugge: wat houdt het allemaal in?

Brugge is een stad met prachtige en beschermde gebouwen, de historie is goed zichtbaar in de stad. Daarom is het essentieel om deze gevels te renoveren wanneer het nodig is. Ook kan er ongewild groen op de gevel komen, dit groen kan voor nog meer schade zorgen. Die extra schade zorgt voor hoge kosten. Zorg daarom dat u op tijd uw gevel laat reinigen.

Waarom is gevelrenovatie van groot belang?

De gevolgen van beschadigingen aan de gevel worden vaak onderschat door mensen. Dit is reden nummer één dat mensen hun renovatie uitstellen. Het is echter veel slimmer om de renovatie eerder uit te laten voeren, dit komt doordat hoge toekomstige kosten worden vermeden. De renovaties kunnen vaak snel worden uitgevoerd.

gevelrenovatie brugge

Waar kunt u naast gevelrenovatie in Brugge nog meer aan denken?

Er zijn naast de standaard werkzaamheden bij een gevelrenovatie nog 2 extra werkzaamheden die kunnen worden uitgevoerd. De kosten van deze 2 werkzaamheden vindt u in de onderstaande tabel.

Type extra werkzaamheden gevelrenovatie BruggeWaar zorgt het voor?Gemiddelde prijs (inclusief btw en arbeidskosten)
GevelimpregnatieZorgt voor een beschermende laag€ 12 per m²
Gevelreiniging Bestrijdt licht/hardnekkig vuil, lichte begroeiing (algen, mos etc.) en graffiti € 12 per m²

Gevelimpregnatie

Gevelimpregnatie is het bedekken van de gevel met een waterresistente laag. Door de muur te laten impregneren, voorkomt u zowel waterschade, als schade die aangebracht wordt door vuiligheden, zoals zand en bladeren. Dit komt omdat de laag in de muur trekt. Zorg er daarom voor dat uw gevel voor deze impregnatie goed schoon is, zodat deze er goed kan intrekken.

Gevelreiniging

Het reinigen van een gevel komt meestal voor bij vele oude gebouwen. In Brugge is de kans dus groot dat uw gevel aan de beurt komt. Gevelreiniging houdt in dat de mogelijke vervuiling of aantasting op uw gevel wordt verwijderd. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen zachte en harde gevelreiniging, beide onderverdeeld in 2 mogelijke manieren. Deze manieren staan hieronder:

  • stoom reinigen;
  • nevelstralen;
  • chemisch reinigen;
  • en zandstralen.

Voor meer informatie over gevelreiniging raadpleeg ons artikel.

Bespaar tot wel 40% op gevelrenovatie Brugge

Een goed gevelrenovatiebedrijf zorgt ervoor dat uw renovatie veilig en gemakkelijk verloopt. De volgende stap is dan het vinden van de geschikte specialist. Er zijn namelijk bijzonder veel gevelspecialisten waardoor u niet altijd goed inzicht heeft in de kosten. Voorkom daarom dat u te veel betaalt en vergelijk de verschillende gevelwerkers met elkaar. Zo bespaart u tot wel 40% op een gevelrenovatie in Brugge. Ontvang binnen 2 werkdagen tot maximaal 6 offertes van lokale, aangesloten Brugse specialisten en bespaar tot wel 40%. Loop deze besparing daarom niet mis, u kunt het geld beter voor andere activiteiten gebruiken. Ook krijgt uw woning het visitekaartje die het verdiend.

gevelreiniging brugge