Voegwerken

Heeft uw gevel al een tijd een kapotte voeg of zijn de voegen gewoon aan vervanging toe? Laat uw voegwerk dan opknappen. Bij voegwerken zijn er verschillende varianten, denk aan een knipvoeg of snijvoeg. Wilt u te weten komen welke varianten er allemaal zijn en wat de verschillen zijn? De antwoorden op deze vragen vindt u hier.

Prijs voegwerken

Bij voegwerken zijn er veel verschillende varianten en elke soort heeft zijn eigen richtprijs. In de tabel hieronder staan de verschillende voegen met de richtprijzen per m². De prijzen die staan aangegeven zijn een indicatie voor prijs die elke voeger hanteert.

Variant voegwerkenGemiddelde prijs (inclusief btw en arbeidskosten)
Voegen uitslijpen/uithakken€ 32 per m²
Platvolvoeg€ 10 per m²
Verdiepte voeg€ 10 per m²
Teruggehouden voeg€ 10 per m²
Schaduwvoeg€ 10 per m²
Snijvoeg€ 80 per m²
Knipvoeg€ 80 per m²

Aangezien er veel variatie is in de soort voegwerken is het belangrijk te weten welke soort u wilt. Stel, u wilt uw gevel van 60 m² met een platvolvoeg vullen, dan zal dit rond de € 600 gaan kosten. Natuurlijk zou u graag minder willen betalen hiervoor. Wist u dat de prijzen van een voeger tot wel 40% kunnen verschillen? Het is niet de bedoeling dat u te veel betaalt. Wij kunnen u daarmee helpen, dit met onze vergelijkservice. Hiermee kunt u de beste deal vinden voor situatie, door het vergelijken van verschillende lokale voegers. Krijg tot maximaal 6 offertes binnen 2 werkdagen toegestuurd en begin snel met vergelijken. Gratis en vrijblijvend aanvragen kan al binnen 2 minuten.

voegwerken

Voegwerken, welke vormen zijn er?

De term voegwerken spreekt voor zich, er zijn echter wel veel varianten. Iedere soort voeg heeft zijn eigen uitstraling en eigenschappen. Hieronder worden de bekendste soorten verder uitgelegd. De soorten die worden benoemd zijn:

  • platvolvoeg;
  • verdiepte voeg;
  • teruggehouden voeg;
  • schaduwvoeg;
  • snijvoeg;
  • knipvoeg.

Het is mogelijk om de voegwerken verschillende kleuren te geven, om te zorgen dat het perfect past bij uw woning. Dit wordt gedaan aan de hand van kleurstof. Zorg dan wel van dat al het voegwerk van dezelfde specie is, om kleurverschil te vermijden.

Platvolvoeg

De platvolvoeg is de standaard gebruikte voeg bij gevels. Bij deze manier van voegen wordt het specie op één lijn geplaatst met de stenen in de gevel. Hierdoor wordt de kans op waterschade bij uw voegen en gevel verkleind. Voor gemiddeld € 10 per m² kan een platvolvoeg worden gezet.

Verdiepte voeg

Met de verdiepte voeg is de voeg, zoals de naam al zegt, dieper dan de gemiddelde voeg. Het geeft een schaduweffect en de gevel droogt sneller op nadat deze nat is geworden. Het verschil ten opzichte van de schaduwvoeg is dat de verdiepte voeg plat is afgewerkt, de schaduwvoeg is schuin. Het laten zetten van een verdiepte voeg kost gemiddeld € 10 per m².

Teruggehouden voeg

De teruggehouden voeg wordt gezet tussen de platvolvoeg en de verdiepte voeg. Hij is nog steeds glad, maar minder diep dan de verdiepte voeg. De vorm van het steen komt daardoor meer naar voren. De gemiddelde prijs voor het zetten van de teruggehouden voeg is € 10 per m².

Schaduwvoeg

De schaduwvoeg geeft net als een verdiepte voeg een schaduweffect. Alleen heeft de schaduwvoeg een schuine voeg, een hoek van 45 graden, deze zorgt voor het schaduweffect. Schaduwvoegen kunt u gemiddeld voor € 10 per m² laten zetten.

Snijvoeg

De snijvoeg, ook wel gesneden voeg genoemd, lijkt op de knipvoeg. Het verschil tussen de twee ligt in het wel of niet uitsteken van de voeg, bij de snijvoeg is deze gelijk met de stenen. De knipvoeg steekt iets uit ten opzichte van het steen. Bij de snijvoeg worden er inhammen gemaakt in de voeg. De snijvoeg is een van de duurdere varianten met de gemiddelde prijs van € 80 per m², dit omdat het een arbeidsintensieve manier van voegen is.

Knipvoeg

De naam van de knipvoeg is een beetje misleidend, dit omdat het wordt afgesneden net als de snijvoeg. Door de strakke belijning van de knipvoeg worden eventuele onregelmatigheden van het metselwerk strak getrokken. De knipvoeg wordt regelmatig verward met de snijvoeg door het uiterlijk. De gemiddelde prijs van de knipvoeg ligt, net als die van de snijvoeg, rond de € 80 per m², dit komt doordat het langer duurt om te zetten dan de meeste andere soorten voegen.

voegwerken

Elastische voegwerken

De elastische voegwerken is een populaire variant voor het voegen van de gevel en staat ook wel bekend als kitvoegwerk. Een voordeel van elastische voegwerken is dat het twee verschillende bouwmaterialen, zoals stenen of tegels, gemakkelijk met elkaar kan verbinden, daarnaast is het ook water- en luchtdicht. Er zijn verschillende materialen mogelijk bij elastische voegwerken, namelijk:

  • siliconen;
  • acrylaten;
  • polyurethanen;
  • ms-hydrides.

Voegwerk verwijderen

Uw voegwerken kunt u verwijderen door het weg te laten slijpen of uit te laten hakken. Bij hardere en nauwe voegen worden de voegen eruit geslepen. Uithakken wordt uitgevoerd bij zachtere en bredere voegen. Het uithakken gaat sneller dan het wegslijpen van de voegwerken. Alleen als uw voegwerk is verwijderd, kunt u nieuwe voegen gaan plaatsen.

Bespaar geld op voegwerken, tot maar liefst 40%

Door uw voegwerken te renoveren zorgt u ervoor dat uw gevel er weer strak komt uit te zien. Om te zorgen dat u het resultaat krijgt dat u wilt is het slim om het door een professionele voeger uit te laten voeren. Dit omdat een specialist meer ervaring heeft in het vak en zekerheid geeft voor een goed resultaat. Maar hoe vindt u de juiste voeger en ook nog eens voor een eerlijke prijs? U kunt namelijk tot wel 40% besparen op voegers. Wij helpen u graag mee met het vinden van de juiste voeger met onze vergelijkservice. Wat houdt deze service precies in? Het begint bij het invullen van het offerteaanvraagformulier, deze heeft u al binnen 2 minuten ingevuld. Hierdoor ontvangt u binnen 2 werkdagen tot maximaal 6 offertes van verschillende voegers. Ontvang nu tot maximaal 6 offertes van lokale voegers en bespaar tot wel 40%. Zorg dat u geld bespaart voor leukere activiteiten, u weet vast een beter doel voor uw geld.

elastische voegwerken