Gevel opnieuw voegen

Wilt u uw gevel opnieuw voegen? Bijvoorbeeld omdat het voegwerk beschadigd is of gewoon omdat u een nieuwe soort van voegwerken wilt? Er zijn vele soorten voegwerken beschikbaar, denk aan een platvolvoeg of schaduwvoeg. Wilt u weten welke andere soorten er zijn en wat de verschillen zijn? Ontdek de antwoorden op deze vragen hier.

Prijs gevel opnieuw voegen

Bij de gevel opnieuw voegen komt er meer kijken dan alleen het uitslijpen van de voegen. Ook is het natuurlijk belangrijk om weer een nieuwe voeg te plaatsen en hier zijn genoeg opties voor. Wij hebben de gemiddelde prijs per soort voeg voor u op een rijtje gezet.Variant voegwerken of gevel opnieuw voegen
Gemiddelde prijs (inclusief btw en arbeidskosten)
Uitslijpen voegen/uithakken€ 32 per m²
Platvolvoeg€ 10 per m²
Verdiepte voeg€ 10 per m²
Teruggehouden voeg€ 10 per m²
Schaduwvoeg€ 10 per m²
Snijvoeg€ 80 per m²
Knipvoeg€ 80 per m²

Na het uitslijpen van de voegen is het natuurlijk ook de bedoeling om de voegen te herstellen, oftewel de gevel opnieuw te voegen. Met de vele variatie van de soort voegen die aanwezig zijn, is het slim om te weten welke soort u precies wilt. Stel, u wilt uw gevel van 60 m² met laten uitslijpen en met een schaduwvoeg vullen, dan zal dit rond de € 2.500 gaan kosten. Het beste zou zijn als u hiervoor minder zou betalen, gelukkig verschillen de prijzen van een professionele voegers tot wel 40%. Het is dan belangrijk om verschillende voegers te vergelijken, alleen kost dit veel tijd. Wij helpen u met tijd en kosten te besparen, dit aan de hand van onze vergelijkservice. Hiermee vindt u de meeste ideale deal voor persoonlijke situatie, dit door het vergelijken van meerdere lokale voegers. Ontvang binnen 2 werkdagen tot maximaal 6 offertes van lokale voegers en begin met het vergelijken. Binnen 2 minuten kan u gratis en vrijblijvend de offertes aanvragen.

gevel opnieuw voegen

Gevel opnieuw voegen

Uw gevel opnieuw voegen kan gemakkelijk na het uithakken of uitslijpen van uw gevel. Voegen die harder en nauwer zijn dan de gemiddelde voeg worden eruit geslepen. Bij zachte brede voegen wordt de voeg juist uitgehakt. Een voordeel van het uithakken is dat het sneller uitgevoerd kan worden dan het uitslijpen van de gevel. De gevel opnieuw voegen kan pas gebeuren als al het voegwerk dat vervangen moet worden verwijderd is.

Waarom uw gevel opnieuw voegen?

De gevel opnieuw voegen is belangrijk om twee redenen. De eerste reden is door het visueel aspect. Een gevel die mooi gevoegd is ziet er natuurlijk een stuk beter uit dan een beschadigde gevel. Maar de tweede reden is ook erg belangrijk, namelijk voor bescherming van uw woning. Als uw voegwerk beschadigt is kan er door weersomstandigheden veel schade worden toegebracht aan uw gevel en woning.

Welke voeg past het best?

Er zijn verschillende soorten voegen. Deze voegen hebben allemaal hun eigen eigenschappen en uitstraling. De bekende soorten worden verder uitgelegd, dit zijn:

  • platvolvoeg;
  • verdiepte voeg;
  • teruggehouden voeg;
  • schaduwvoeg;
  • snijvoeg;
  • knipvoeg.

Het geven van verschillende kleuren aan uw voegwerken is mogelijk, hiermee past het perfect bij uw woning. De kleur in de specie ontstaat door kleurstof, het is daarom een slimme keuze om dezelfde specie te gebruiken, hiermee vermijdt u kleurverschil.

Platvolvoeg

De standaard gebruikte voeg bij gevel is de platvolvoeg. Bij de platvolvoeg wordt het specie gelijk geplaatst met de gevelstenen. Omdat het op één lijn ligt met de stenen beperkt het de kans op waterschade op uw voegen en gevel. Met een gemiddelde prijs van € 10 per m² is het een van de goedkopere voegen.

Verdiepte voeg

Bij een verdiepte voeg is de voeg dieper dan bij een platvolvoeg. Hierdoor ontstaat er een schaduweffect in de gevel, het zorgt ervoor dat de gevel eerder opdroogt als deze nat is geworden. In vergelijking met de schaduwvoeg is de verdiepte voeg niet schuin afgewerkt zoals de schaduwvoeg, maar hij is plat afgewerkt. Het plaatsen van de verdiepte voeg op de gevel kost gemiddeld € 10 per m².

Teruggehouden voeg

Een teruggehouden voeg zit qua diepte in de gevel tussen de verdiepte voeg en de platvolvoeg. Hij is nog steeds glad, maar minder diep dan de verdiepte voeg. De vorm van het steen komt daardoor meer naar voren. De gemiddelde prijs voor het zetten van de teruggehouden voeg is € 10 per m².

Schaduwvoeg

Een schaduwvoeg heeft net zoals de verdiepte voeg een schaduweffect in de gevel. Het verschil dat de schaduwvoeg een schuine voeg heeft, namelijk een hoek van 45 graden, dit zorgt voor een schaduw. Voor gemiddeld € 10 per m² kunt u de schaduwvoeg al laten zetten.

Snijvoeg

Snijvoegen, ook gesneden voegen genoemd, lijken erg op de knipvoeg. Echter verschillen de twee soorten voegen in het wel of niet uitsteken van de voeg, bij de snijvoeg is de voeg namelijk gelijk met de gevel. Er worden bij de snijvoeg inhammen gemaakt in de voeg. Snijvoegen zijn een van de duurdere voeg manieren, de prijs ligt gemiddeld rond de € 80 per m².

Knipvoeg

De naam van de knipvoeg is een beetje misleidend, de voeg wordt namelijk niet geknipt maar afgesneden net als de snijvoeg. Alleen steekt de voeg uit voor de gevel, in tegenstelling met de snijvoeg. De gemiddelde prijs ligt rond de € 80 per m².

gevel opnieuw voegen

Elastische voegwerken

Elastische voegwerken is een bekende vorm van het voegen en wordt ook wel kitvoegwerk genoemd. Het ideale van elastisch voegwerk is dat twee verschillende bouwmaterialen, zoals stenen of tegels, aan elkaar verbonden kunnen worden. Hierdoor wordt de gevel ook nog is water- en luchtdicht. Verschillende materialen zijn mogelijk voor elastisch voegwerk, zoals:

  • siliconen;
  • acrylaten;
  • polyurethanen;
  • ms-hydrides.

Bespaar geld op voegwerken, tot maar liefst 40%

Door het opnieuw voegen van uw gevel, zorgt u dat uw gevel er weer geweldig uit komt te zien. Het belangrijkste is om een resultaat te krijgen dat u wilt, voor een eerlijke prijs. Om dit voor elkaar te krijgen heeft u de juiste voeger nodig, iemand met ervaring. Maar op welke manier kunt u snel en gemakkelijk offertes van meerdere voegers aanvragen en vergelijken? U kunt namelijk door te vergelijken tot maar liefst 40% besparen. Wij bieden u daarom de mogelijkheid om tot maximaal 6 offertes te ontvangen van professionele voegers in uw omgeving. Hoe kunt u dit doen? Vul binnen 2 minuten uw gegevens in en binnen 2 werkdagen heeft u de offertes al in huis. Ontvang daarom nu tot maximaal 6 offertes van voegers bij u in de buurt en bespaar tot wel 40% in de prijs. Zorg dat u niet te veel betaalt voor een voeger, u kunt uw geld wel beter ergens anders voor gebruiken, een dagje uit misschien?

uitslijpen voegen