Gevelwerken

Kijkt u al een tijd tegen een vieze of beschadigde gevel als u het pad op komt rijden? Met gevelwerken heeft u verschillende mogelijkheden om uw gevel weer als nieuw te maken. Bent u op zoek naar informatie over gevelreiniging, gevelrenovatie of andere gevelwerken aan uw gevel? U kunt het hier lezen.

Prijs gevelwerken

Onder gevelwerken wordt gevelreiniging en gevelrenovatie verstaan. In de onderstaande tabel worden deze werkzaamheden aangegeven. Daarnaast wordt er in de tabel aangegeven wat het doel is van de verschillende soorten gevelwerken, inclusief de verbonden richtprijzen. Deze prijzen zijn richtprijzen en kunnen daardoor variëren met de prijs die een specialist hanteert.


Gevelwerken per werkzaamheid

Waarvoor gebruikt?

Gemiddelde prijs (inclusief btw en arbeidskosten)
GevelrenovatieHet herstellen van scheuren en beschadigingen op de gevel
€ 880 per m²
Gevelreiniging
Het bestrijden van lichte begroeiing en vuil op gevels, variërend van lichte tot hardnekkige vervuiling
€ 12 per m²
Gevelimpregnatie
Zorgt voor een beschermende laag op de gevel
€ 12 per m²
Gevelbekleding
Het bekleden van uw gevel met bijvoorbeeld crepi of hout
€ 95 per m²
Voegwerken
Vervanging van de oude voegen door nieuwe
€ 14 per m²

Aangezien er veel variatie is in het soort gevelwerken en wat het resultaat ervan is, is het handig om te kijken wat ù nodig heeft. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u de hoofdprijs gaat betalen voor deze werkzaamheden. Wist u dat de prijzen tussen lokale gevelwerkers tot wel 40% uiteen lopen? Profiteer hiervan door gebruik te maken van onze offerte vergelijkservice, om zo de beste deal te vinden. Wij willen natuurlijk dat u de beste specialist voor uw gevelwerken klus krijgt. U krijgt van ons tot maximaal 6 offertes van betrouwbare lokale specialisten.Het aanvragen van de offertes gaat gemakkelijk, u kunt binnen 2 minuten het aanvraagformulier invullen om zo de offertes te ontvangen. Deze krijgt u vervolgens binnen 2 werkdagen in uw mail. Krijg nu gratis en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes en begin snel met vergelijken.

Gevelwerken

Welke werkzaamheden vallen onder gevelwerken?

Onder het begrip gevelwerken vallen veel verschillende soorten werkzaamheden. Maar wat zijn die activiteiten en wat houden deze allemaal in? Wat voor een effect krijgt u door het uitvoeren van zo’n activiteit? De werkzaamheden die onder gevelwerken vallen zijn:

  • gevelrenovatie;
  • gevelreiniging;
  • gevelimpregnatie;
  • gevelbekleding;
  • en voegwerken.

Gevelrenovatie

Gevelrenovatie wordt toegepast om beschadigingen in gevel, zoals barsten of beschadigingen, te verhelpen. Het gevaar van een beschadigde gevel is dat er veel vocht, bijvoorbeeld regen, naar binnen kan komen. Ook als het huis niet geïsoleerd is gaat er veel warmte verloren door de beschadigingen. Door toepassing van gevelrenovatie wordt dit verholpen, dit kan bijvoorbeeld door het vervangen van de kapotte stenen in uw gevel.

Gevelreiniging

Gevelreiniging wordt aangeraden bij gevels die last heb van vervuiling of aantasting. De voornaamste reden dat mensen de gevel laten reinigen is om onaangename verkleuringen of aantastingen, denk aan graffiti, aan te pakken. Er zijn vier vormen van gevelreiniging; stoomreinigen, nevelstralen, chemisch reinigen en zandstralen. De gemiddelde prijs van gevelreiniging ligt rond de € 12 per m². Het is verstandig om met een specialist te overleggen over wat de beste vorm voor gevelreiniging is voor uw gevel. Deze specialist heeft ervaring in het vak en kan perfect inschatten wat de beste optie is.

Gevelimpregnatie

Impregneren wordt toegepast om gevels te beschermen voor toekomstige vuil. Hierbij wordt er een beschermende laag aangebracht, die beschermt tegen waterschade en vuil. Vaak wordt impregneren na een grondige gevelreinigingsbeurt gedaan. Dit komt doordat de impregnatielaag niet hecht aan bevuilde muurbekleding

Gevelbekleding

Er bestaan verschillende soorten gevelbekleding. Zo is crepi de meeste populaire en bekende variant in Belgiё. Deze crepilaag wordt geplaatst over de bestaande gevel, theoretisch gezien kan het op elke ondergrond. Het slimste is echter om het op een gestucte muur te doen of op een heel recht geplaatste stenen muur, dit om ervoor te zorgen dat de muur er mooi strak uit komt te zien. Eerst worden er twee tot drie lagen cement aangebracht, hieronder is ook de mogelijkheid om isolatie te plaatsen. Deze wordt later afgewerkt met een laag crepi. Crepi is zeer effectief in combinatie met isolatie en geeft een betere bescherming voor uw gevel. Naast crepi kunt u ook kiezen voor hout of steenstrips als gevelbekleding. Wilt u meer informatie over verschillende soorten gevebekleding? Kijk dan verder bij de pagina gevelbekleding.

Voegwerken

Vervanging van voegwerken wordt toegepast om beschadigde voegen te herstellen. Deze beschadigingen ontstaan door weersomstandigheden of gewoon door ouderdom van de woning. Voegen zijn er in allerlei soorten en maten. Een voeg vervangen is daardoor lastiger dan de meeste mensen vooraf denken. Er zijn verschillende soorten voegen, zoals; knipvoeg, snijvoeg, platvolvoeg, schaduwvoeg, bol geklopte voeg en verdiepte voeg. Het herstellen van voegen vraagt dus wel enige ervaring. Voor het herstel van voegen kunt u ongeveer rekening houden met een gemiddelde prijs van € 14 per m².

Gevelwerken

Bespaar tot 40% op gevelwerken door te vergelijken

Met gevelwerken kunt u zorgen dat uw gevel er snel weer mooi schoon en gerenoveerd uitziet. Het is hierbij handig om te kiezen voor een specialist, in plaats van dit zelf te doen. Dit omdat deze specialisten meer ervaring in het vak hebben en weten hoe te handelen, het is namelijk kwaliteitswerk. Vergelijken van specialisten speelt daarom een belangrijke rol, want hoe komt u erachter welke aanbieder het beste en het voordeligst is? Wij willen u graag helpen om het vergelijken te vergemakkelijken. Met onze service kunt u gratis en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes ontvangen door het invullen van een kort vragenformulier. Binnen 2 minuten heeft u het aanvraag formulier ingevuld en u ontvangt vervolgens de offertes binnen 2 werkdagen in uw mailbox. Ontvang daarom nu tot maximaal 6 offertes van lokale specialisten en begin met vergelijken. Met vergelijken kunt u al snel tot 40% van de prijs besparen. Zorg daarom dat u de offertes snel binnen krijgt. Misschien geniet u dan binnenkort van een nieuw uitziende gevel.

muurbekleding buiten