Gevelrestauratie

Is uw gevel toe aan een grondige opknapbeurt? Bent u benieuwd naar de prijzen rondom gevelrestauratie? Op deze pagina vindt u meer informatie over de mogelijkheden rondom gevelrestauratie en de richtprijzen.

Kosten gevelrestauratie

Bij gevelrestauratie zijn er een aantal factoren die de prijs bepalen. De prijs hangt namelijk af van de aard van het probleem. Wat wilt u laten restaureren? Wilt u de gevel laten voegen? Of wilt u de scheuren in uw gevel herstellen. Afhankelijk van de grootte van het probleem, wordt de prijs bepaald. In de tabel hieronder vindt u per soort gevelrestauratie de gemiddelde prijzen per vierkante meter.

Soort gevelrestauratieGemiddelde prijs (inclusief btw en arbeidskosten)
Stenen vervangen€ 10 per steen (uithakken en plaatsen)
Latei vervangen€ 35 per uur
Voegen€ 14 per m²
Gevel impregneren€ 12 per m²

Het kan zijn dat metselmortel voldoet, terwijl u zelf voor het voegen kiest als gevelrestauratie. Om deze reden raden wij aan een gevelwerker in te schakelen zodat de totaalprijs voor de gevelrestauratie van uw woning verlaagd wordt. Een gevelwerker weet namelijk precies wat geschikt is voor uw woning. Hierdoor betaalt u niet onnodig te veel voor de gevelrestauratie. Hiernaast is er nog een mogelijkheid om de totaalprijs van de gevelrestauratie nog verder te verlagen. Hoe? Door gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan te vragen van gerenommeerde gevelwerkers bij u uit de buurt. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes ontvangen. U vergelijkt de offertes en kiest de meest voordelige gevelwerker uit. Het prijsverschil tussen de gevelwerkers loopt op tot 40%, waardoor u dus al snel honderden euro’s kunt besparen.

Gevelrestauratie

Wat is gevelrestauratie precies?

Bij gevelrestauratie herstelt de gevelwerker de schade aan uw gevel door middel van de materialen die oorspronkelijk gebruikt werden bij het plaatsen van uw gevel. Deze vorm van restauratie verschilt dus van gevelrenovatie, waarbij de gevel gerenoveerd wordt met andere materialen dan die oorspronkelijk gebruikt werden. Gevelrestauratie kan hierdoor wat duurder uitvallen, omdat de materialen die nodig zijn om de gevel te herstellen soms lastiger te vinden zijn.

Waarom kiezen voor gevelrestauratie?

Uw gevel is het visitekaartje van uw woning. Voor veel mensen is dit al genoeg reden om gevelrestauratie uit te laten voeren. Maar de gevel heeft ook een beschermende functie. Als er schade ontstaat aan uw gevel, kan dit ernstige gevolgen hebben voor de binnen- en buitenkant van uw woning. Door gevelrestauratie uit te laten voeren, verkleint u de kans op schade aanzienlijk.

Gevelrestauratie

Welke soorten gevelrestauraties zijn er?

Gevelrestauraties bestaan uit diverse werkzaamheden. Dit zijn:

  • Stenen vervangen: De meest prijzige optie voor gevelrestauratie. Het vervangen van de stenen is een drastische ingreep die alleen plaatsvindt zodra de schade aan uw gevel zeer groot is.
  • Latei vervangen: Het vervangen van een latei gebeurt alleen zodra er schade is rondom wanddoorbrekingen, zoals deuren of ramen. Echter is de keuze per gevelrestauratie afhankelijk van deze schade. De werkzaamheden bestaan vaak uit het vervangen van de latei. Daarnaast kan de gevelwerker stenen vervangen rondom wanddoorbrekingen. Het kan ook voorkomen dat simpel metselmortel voldoende is.
  • Voegen: Deze manier van gevelrestauratie wordt ingezet zodra de voegen in de gevel rot zijn. Bij het voegen wordt doorgaans metselmortel gebruikt.
  • Gevel impregneren: Bij het impregneren van uw gevel, verschijnt er een waterafstotend laagje dat uw gevel beschermt tegen vuil en weersinvloeden, zoals vorst en regen.

Gevelrestauratie

Bespaar tot 40% op uw gevelrestauratie

Een gespecialiseerde gevelwerker die voldoet aan uw eisen en wensen is soms lastig te vinden. De zoektocht naar een gevelwerker voor uw gevelrestauratie is een energie- en tijdrovende klus. Vraag daarom gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van gerenommeerde gevelwerkers uit uw regio. Leg de offertes naast elkaar en kies uw gevelwerker uit. U vraagt de offertes al binnen 2 minuten aan en binnen 2 werkdagen nemen gevelspecialisten al contact met u op om uw project te bespreken. Vergelijk de offertes en vind snel de beste specialist voor uw project.