Offerte gevelbekleding

Kan de buitenkant van uw woning wel een opknapbeurt gebruiken en wilt u dit het liefst zo voordelig mogelijk laten doen? Het aanvragen van offertes voor gevelbekleding is hiervoor de oplossing. Wilt u alles te weten komen over gevelbekleding en over de aanvraag van een offerte? Lees dan snel verder.

Prijs voor gevelbekleding

De prijzen voor gevelbekleding verschillen per soort. Een gemiddelde richtprijs per vierkante meter voor het bekleden van uw gevel zonder isolatie vindt u in onderstaande tabel.

Soort gevelbekledingGemiddelde prijs zonder isolatie (inclusief btw en arbeidskosten)
Kaleien€ 30 per m²
Thermowood€ 40 per m²
PVC€ 40 per m²
Sidings€ 45 per m²
Hout€ 65 per m²
Crepi€ 80 per m²
Steenstrips€ 155 per m²

Wanneer u kiest voor gevelbekleding met isolatie bent u gemiddeld € 50 per vierkante meter meer kwijt. Deze prijzen hangen onder meer af van de dikte van de pleisterlaag of de isolatiedikte en de aard van uw opdracht. Daarnaast speelt de staat van het gebouw een rol. Wanneer uw gevel vooral bestaat uit lastige hoeken en zijdes, stijgen de kosten aanzienlijk.

De kosten hangen sterk af van de omvang en moeilijkheidsgraad van uw project. Om zeker te weten wat de prijs wordt voor de gevelbekleding van uw woning, raden we u daarom aan advies te vragen aan de vakspecialist. De specialist weet door diens kennis en ervaring niet alleen de totaalprijs voor het bekleden van uw gevel, ook schat hij in welk materiaal geschikt is en helpt hij u bij de realisatie van het project. Neem geen enkel risico en vraag nu tot 6 offertes aan van gevelwerkers bij u uit de buurt. De aanvraag is gratis en geheel vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.
Zodra uw aanvraag binnen is, nemen gevelwerkers contact met u op. U ontvangt vervolgens de offertes binnen 2 werkdagen in uw mailbox. Door offertes te vergelijken, bespaart u al snel enkele honderden euro’s.

Offerte gevelbekleding

Waar moet u op letten na het ontvangen van een gevelbekleding offerte?

Zodra u de offertes voor gevelbekleding ontvangen hebt is het tijd om te gaan vergelijken. Bij het vergelijken van de offertes is het van belang om met een aantal zaken rekening te houden. Hoe checkt u bijvoorbeeld of de kwaliteit van het werk dat de gevelwerker doet wel wenselijk is? En welke werkzaamheden heeft de gevelspecialist eigenlijk? Belangrijke vragen waar u uw keuze op baseert. Wij hebben voor u de volgende checklist gemaakt, zodat u snel en gemakkelijk de meest geschikte gevelspecialist vindt voor het aanbrengen van de bekleding aan uw gevel.

 1. Lees de recensies van anderen die u voorgingen op het internet.
 2. Check de prijs van de gevelspecialist: werkt hij per uur of rekent hij een vaste totaalprijs?
 3. Vraag de gevelspecialist welke werkzaamheden zijn inbegrepen.
 4. Controleer de begin- en einddatum van de klus.
 5. Vraag de gevelspecialist of er en zo ja, hoeveel jaar garantie op de klus zit.
 6. Leg alle afspraken die u (mondeling) hebt gemaakt, vast in een eindofferte. Zo hebt u alle afspraken op papier staan voordat de gevelspecialist aan de opdracht begint.

Welke soorten gevelbekleding zijn er?

Er zijn diverse soorten gevelbekleding:

 • Crepi
 • Kaleien
 • Hout
 • Thermowood
 • Pvc
 • Sidings
 • Steenstrips

Wel of geen isolatielaag laten aanbrengen

Een belangrijk aspect bij de aanbreng van gevelbekleding is uw behoefte aan isolatie. In de meeste huizen is al isolatie geplaatst aan de binnenkant van de buitenmuur. Als dit niet het geval is, kunt u ervoor kiezen om tegelijkertijd met het aanbrengen van gevelbekleding een isolatielaag te laten aanbrengen. De totale kosten stijgen dan met gemiddeld € 50 euro per vierkante meter. Houd er hierbij rekening mee dat door het plaatsen van deze isolatielaag, uw energiekosten aanzienlijk dalen waardoor u lange termijn uiteindelijk zal besparen.

Crepi gevel

De buitenste laag van crepi bestaat uit 2 soorten pleisters: kunstharspleister en minerale gevelbepleistering. Bij kunstharspleister is de essentiële eigenschap de bestandheid van dit pleister tegen meerdere weersinvloeden, zoals storm en vorst. Bij minerale gevelbekleding is de eigenschap de goede waterdampdoorlaatbaarheid. Doordat oudere woningen vaak nog vol zitten met vocht is minerale gevelbekleding zeer geschikt voor dit type woning. Voor nieuwbouwwoningen is kunstharspleister de betere keuze. Vraag uw specialist welke pleistersoort voor uw situatie het meest geschikt is.

Gevelbekleding hout

Met houten gevelbekleding is er een mogelijkheid om te kiezen uit verschillende soorten, namelijk hardhout, multiplex en thermowood. Hardhout gevelbekleding is een duurzame optie. Houd bij gevelbekleding van hardhout rekening met het feit dat het ietwat verkleurd door de jaren heen.Bij multiplex is dit een ander geval. Multiplex bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit meerdere houtlagen die verlijmd zijn. Door deze manier van het lijmen van hout is deze vorm sterker en doordat er een ander soort hout wordt gebruikt voor de fabricage is multiplex voordeliger dan de meeste soorten houten gevelbekleding. Bovendien verkleurt deze gevelbekleding nauwelijks.
Bij ieder soort houten gevelbekleding is het van belang dat het goed beschermd wordt tegen vocht. Dit voorkomt de specialist door het houtwerk te beitsen of door gebruik te maken van een speciale coating. Het beitsen en de coating zorgen er tevens voor dat de originele kleur van het hout behouden blijft.

Offerte gevelbekleding

Thermowood gevelbekleding

Thermowood gevelbekleding is een vorm van houten gevelbekleding waarvan het hoofdbestanddeel bestaat uit Europees hout. Het speciale aan dit hout is dat er een verhittingsproces heeft plaatsgevonden, waardoor de hoeveelheid vocht in het hout gedaald is en de chemische structuur is veranderd. Met deze nieuwe structuur kan het hout niet worden aangetast door insecten en schimmels. In vergelijking met hardhout is thermowood een milieubewuste keuze en bezit het niet de ecologische nadelen van het hardhout.

Gevelbekleding Pvc

Pvc staat voor Polyvinylchloride en wordt al jaren gebruikt voor de bekleding van gevels. De voordelen van pvc gevelbekleding is het feit dat het een goede prijs- kwaliteitsverhouding heeft en dat het gemakkelijk is om te bewerken. Daarnaast zijn er vele kleuren mogelijk, zodat het perfect kan worden afgestemd op uw raam- en deurprofielen. Pvc is schokbestendig en rotvrij en is daarom een duurzame vorm van gevelbekleding.

Kalei

Een bekend soort gevelbekleding is kalei. De gevelwerker bewerkt uw gevel bij kalei met kalkpleister. De gevel voorzien van kalkpleister gebeurd al eeuwen in Belgiё en in de loop der jaren werd dit kalkpleister steeds dikker tot kaleien ontstond. Veel mensen verkiezen deze optie van gevelbekleding, door de smaakvolle en schone uitstraling waar kaleien om bekend staat. Kalei bedekt beschadigingen en beschermt de muur beter tegen verschillende soorten weersinvloeden. Een nadeel van kalei is het feit dat de verf niet overschilderbaar is waardoor uw gevel eens in de 5 á 10 jaar opnieuw moet worden bewerkt. Omdat kaleien een precieze en tijdrovende opdracht is, raden wij u aan om deze specialistische taak over te laten aan een gevelspecialist. Deze is namelijk in het bezit van de juiste kennis en ervaring en zorgt ervoor dat uw gevel er verzorgd uitziet.

Offerte gevelbekleding

Sidings

Sidings zijn latten die horizontaal of verticaal op de gevel worden gezet om een ‘houtlook’ te creëren. De sidings kunnen uit verschillende materialen bestaan, zoals:

 • Hout
 • Pvc
 • Vezelcement

Doordat sidings vele mogelijkheden bieden, zorgt deze gevelbekleding voor een unieke uitstraling. U kunt sidings combineren met andere soorten gevelbekleding, waardoor u de mogelijkheid krijgt een geheel eigen stijl te creëren.

Steenstrips

Steenstrips worden vastgemaakt door middel van speciale lijm. Vervolgens wordt een voegmortel toegevoegd waardoor de authentiek ogende voegen ontstaan. Steenstrips zijn er in vele soorten en maten. Bovendien is het bijna altijd mogelijk om deze gevelbekleding te combineren met isolatiemateriaal.Mocht u voor steenstrips kiezen, is het verstandig om te letten op de ondergrond. Deze moet hiervoor geschikt zijn. De ondergrond moet vlak zijn en vrij van vervuiling en losliggend materiaal.

Offerte gevelbekleding

Vraag offertes aan van gevelwerkers en bespaar tot 40%

Om zo snel en voordelig mogelijk offertes voor gevelbekleding te ontvangen, kunt u gebruikmaken van onze vergelijkingservice. Door offertes van gevelspecialisten te vergelijken, bespaart u soms tot wel 40% op uw opdracht. Het aanvragen van de offertes is gratis en vrijblijvend. Vraag nu tot maximaal 6 offertes aan van gevelspecialisten bij u in de buurt. Zorg dat u de best passende, maar meest voordelige gevelspecialist inhuurt. Dit biedt u ruimte om andere activiteiten te ondernemen.