Gevelreiniging prijs

Zit er hardnekkig vuil of aanslag op de gevel van uw woning? En wilt u hier zo snel mogelijk vanaf? Dan is gevelreiniging de ideale oplossing, echter de kosten hiervan kunnen uiteen lopen. Bent u benieuwd hoe u de specialist vindt met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij geven u de benodigde tips en richtprijzen. Lees daarom hieronder alles over de prijs van gevelreiniging en tips om extra te besparen.

Gevelreiniging prijs voor zachte en harde reiniging

Er zijn meerdere vormen van gevelreiniging, hierdoor verschilt voor elke gevelreiniging de prijs. Deze vormen staan aangegeven in de tabel hieronder, samen met de gemiddelde prijs en voor welke vorm vervuiling of aanslag het geschikt is. De gevelreiniging prijs per soort varieert van gemiddeld € 5 per m² tot € 14 per m². Let er wel op dat dit richtprijzen zijn en dat de daadwerkelijke prijzen kunnen verschillen.

Soort zachte gevelreiniging
Soort aanslag
Gemiddelde prijs (inclusief btw en arbeidskosten)
Stoom reiniging
Licht vuil, lichte begroeiing (algen, mos etc.)
€ 5 per m²
NevelstralenHerstellen van oudere gebouwen
€ 14 per m²
Soort harde gevelreiniging
Soort aanslag
Gemiddelde prijs (inclusief btw en arbeidskosten)
Chemisch reinigen
Hardnekkig vuil, aanslag
€ 12 per m²
Zandstralen
Graffiti, hardnekkig vuil
€ 14 per m²

Bij een gevel van 65 m² met hardnekkig vuil, wilt u het vuil verwijderen door zandstralen. U kunt dan uitgaan van een gemiddelde prijs van € 300 inclusief btw en arbeidskosten, opgebouwd uit 65% arbeidskosten en 35% schoonmaakmiddelen. Maar wist u dat de prijzen van verschillende aanbieders tot wel 40% verschillen? Dan wilt u natuurlijk niet te veel betalen voor het reinigen. Hoe kunt u dit voorkomen? Bij ons krijgt u de mogelijkheid om tot maximaal 6 verschillende offertes te ontvangen van gevelreinigers bij u in de buurt. Om de offertes te ontvangen dient u het aanvraagformulier invullen. U krijgt dan binnen 2 werkdagen passende offertes naar u mailbox gestuurd. Krijg gratis en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes van lokale aanbieders en start met vergelijken. Zorg ervoor dat uw gevel er weer strak en schoon uit komt te zien.

gevelreiniging prijzen

Wat houdt gevelreiniging in?

De gevelreiniging prijs verschilt per vorm van reiniging, maar wat houden deze vormen van gevelreiniging precies in? en wat zijn de verschillen? Bij gevelreiniging wordt er vervuiling of aantasting op uw gevel verwijderd. Er zijn zachte en harde vormen van gevelreiniging, deze zijn weer verdeeld in 2 soorten. Al deze manieren worden hieronder beknopt voor u uitgelegd. De manieren zijn:

  • stoom reiniging;
  • nevelstralen;
  • chemische reiniging;
  • en zandstralen.

Zachte reiniging: stoom reiniging

Stoom reiniging is zachte manier van reiniging voor het verwijderen van licht vuil en begroeiing op uw gevel. Stoomreinigen is een goedkope manier reinigen, dit omdat er alleen water wordt gebruikt. Het water wordt tegen de muur aan gespoten, nadat het water verwarmd is tot boven de 100 ॰C. Stoom reinigen is heeft de goedkoopste gevelreiniging prijs van alle vier, namelijk gemiddeld € 5 per m².

Zachte reiniging: nevelstralen

Zoals de naam al aangeeft, is nevelstralen een vorm van stralen. Het idee van het stralen is dat zand of grit wordt gemengd met water en vervolgens tegen de muur aangespoten wordt. Hierdoor ontstaat er een schuureffect dat het vuil verwijderd. Bij nevelstralen wordt een lage druk gebruikt, omdat het voornamelijk gebruikt wordt bij het reinigen van oudere gebouwen. Hierdoor is de kans op schade kleiner, helemaal als het wordt uitgevoerd door een specialist. Samen met zandstralen is dit de hoogste gevelreiniging prijs met gemiddeld € 14 per m².

Harde reiniging: chemische reiniging

Chemische reiniging is een vorm van harde reiniging. Het maakt gebruik van chemische middelen, die middelen worden met een borstel aangebracht en er vervolgens af gespoten met een hogedrukspuit. Het resultaat kan echter pas een week na uitvoeren te zien zijn. Hoewel het een zeer effectieve manier van hardnekkig vuil reinigen is, is het niet heel milieuvriendelijk. Chemische reiniging is de goedkopere vorm van harde reiniging, met een gemiddelde prijs van € 12 per m².

Harde reiniging: zandstralen

Naast nevelstralen is zandstralen ook een vorm van stralen, tevens ook de bekendste. Het zandstralen is alleen wel een grovere manier van reinigen, dit komt omdat er een hogere druk wordt gebruikt. Vergeleken met chemisch reinigen is het wel milieuvriendelijke manier van harde reiniging. Zandstralen heeft de hoogste gevelreiniging prijs van de harde reinigingsmanieren, het kost gemiddeld € 14 per m².

Impregnatie

Met impregneren kunt u uw gevel beschermen tegen nieuw vuil en waterschade. Dit is een slimme keus nadat u uw gevel heeft gereinigd, omdat daarmee toekomstige schade uitgesloten wordt. Ook uw woning wordt meer waard na het impregneren van uw gevel.

gevelreiniging prijzen

Tips om extra te besparen

Er zijn meerdere tips om extra geld te besparen op de klus. Dit kan bijvoorbeeld door samen met uw buren de gevel laat reinigen. Hierdoor krijgt de gevelwerker meer werk en hierdoor stijgt de kans op een kwamtumkorting.

Nog een tip om kosten te besparen is voor mensen die graag zelf bezig zijn. U kunt namelijk vragen of er een mogelijkheid is om voorbereidend werk te doen. Dit zorgt ervoor dat de gevelwerker minder lang aan het werk is. Ook kunt u natuurlijk uw eigen gevel reinigen of impregneren, het is echter een beter idee om het door een specialist te laten doen. Hiermee voorkomt u problemen en mogelijke teleurstellingen over het resultaat.

Een besparing tot wel 40%, door te vergelijken

Iedereen wil natuurlijk dat de gevel er mooi en verzorgd uitziet, het helpt natuurlijk wel mee aan de goede uitstraling van uw woning. Maar de gevelreiniging prijs is ook belangrijk, u wilt namelijk niet te veel betalen. Hoe wilt u erachter komen hoe duur elke aanbieder is? Zelf alles uitzoeken kost al gauw heel veel tijd. Maar het is belangrijk om aanbieders te vergelijken, het scheelt namelijk tot wel 40% in de prijs. Daarom willen wij u helpen, u krijgt van ons tot maximaal 6 offertes opgestuurd van betrouwbare, lokale aanbieders. Hierdoor hoeft u niet al het zoekwerk te doen, dit is al voor u gedaan. Het enige wat u hoeft te doen is het uitzoeken van de best passende aanbieder. Het aanvragen gaat makkelijk en snel, het invullen van de aanvraag duurt maar 2 minuten. Binnen 2 werkdagen ontvangt u van ons de offertes, zodat u snel kunt beginnen. Krijg nu daarom snel tot maximaal 6 offertes binnen 2 werkdagen van betrouwbare specialisten bij u in de buurt. Misschien geniet u volgende week weer van uw gevel als vanouds. Laat uw gevel weer het visitekaartje worden van uw woning.

prijs gevelreiniging