Gevelbekleding prijzen

Wilt u uw gevel een nieuwe uitstraling geven en bent u benieuwd naar de gemiddelde gevelbekleding prijzen, dan bent u hier op de juiste plek. In dit artikel vindt u handige informatie over de verschillende soorten inclusief de richtprijzen.

Gevelbekleding prijzen

De prijzen van gevelbekleding zijn erg variёrend, dit komt door de vele soorten die er zijn. In de tabel staan de bekendste soorten van gevelbekleding, ook staat de gemiddelde prijs per type gevelbekleding aangegeven.

Soort gevelbekledingGemiddelde prijs zonder isolatie (inclusief btw en arbeidskosten)
Kaleien€ 30 per m²
Thermowood€ 40 per m²
PVC€ 40 per m²
Sidings€ 45 per m²
Hout€ 65 per m²
Crepi€ 80 per m²
Steenstrips€ 155 per m²

Stel dat u uw gevel met de oppervlakte van 55 m² gaat bekleden met de populaire sidings zonder isolatie dan zal de gevelbekleding prijs gemiddeld € 2.500 zijn. Omdat de gevelbekleding prijzen richtprijzen zijn, kunnen deze verschillen in uw persoonlijke situatie. De verschillen in gevelbekleding prijzen kunnen wel uiteen lopen tot een verschil van 40%. Om te zorgen dat u de voordeligste gevelwerker vindt, bieden wij u de mogelijkheid om met één aanvraag tot maximaal 6 offertes aan te vragen die u vervolgens kunt vergelijken. Zorg dat u gebruikt maakt van de hevige concurrentiestrijd in deze markt. Offertes bij ons aanvragen gaat bij ons makkelijk en snel. Vraag nu tot maximaal 6 offertes aan welke geheel gratis en vrijblijvend zijn en ontvang ze al binnen 2 werkdagen. Voordat u het weet beschikt uw woning over een prachtig uitziende nieuwe look, waar de buren jaloers op kunnen worden.

gevelbekleding prijzen

Welke soorten gevelbekleding zijn er?

De gevelbekleding prijzen verschillen per soort. Alleen welke soorten zijn er allemaal? We zullen dieper ingaan op onderstaande gevelbekledingen:

  • crepi;
  • hout;
  • thermowood;
  • PVC;
  • kaleien;
  • sidings;
  • en steenstrips.

Wat mogelijk ook invloed heeft op de gevelbekleding prijzen is de optionele isolatie. Het is ook slim om te kijken of dit mogelijk is bij uw keuze van gevelbekleding, doe dit alleen of vraag advies van de specialist. Door het extra plaatsen van isolatie kunnen de kosten stijgen maar hierdoor zullen de stookkosten ook lager zijn.

Crepi gevel

Pleister, of ook wel crepi genoemd, heeft twee vormen, minerale gevelbepleistering en kunstharspleister. Minerale gevelbepleistering heeft een goede waterdampdoorlaatbaarheid, dit is dan ook de belangrijkste eigenschap. Bij kunstharspleister is dit de bestandheid tegen weersinvloeden. De minerale gevelbepleistering is voor oudere woningen, bij de nieuwbouw woningen is dit kunstharspleister. Crepi heeft een van de hogere gevelbekleding prijzen, namelijk gemiddeld € 80 per m².

Gevelbekleding hout

Bij houten gevelbekleding is er keuze uit drie houtsoorten, multiplex, hardhout en thermowood. Meerdere lagen hout die op elkaar verlijmd wordt multiplex genoemd. Multiplex is een sterkere en voordeligere manier dan andere houtsoorten met dezelfde dikte. Bescherming tegen vocht is wel belangrijk voor multiplex. Dit kan gedaan worden door het beitsen van het hout of door het gebruik van speciale coating. De coating kan op alle houtsoorten worden toegepast. Hardhout is een vorm van houten gevelbekleding die lang meegaat. Het hout vergrijst door de loop van de tijd maar houdt een mooie uitstraling omdat dit op een natuurlijke wijze gebeurd. De gevelbekleding prijzen van hout liggen gemiddeld rond de € 65 per m².

Thermowood gevelbekleding

Bij thermowood kan er gebruikt gemaakt worden van verschillende Europese houtsoorten, denk aan populieren-, essen- en dennenhout. Dit hout wordt na een lang verhittingsproces als gevelbekleding gebruikt. Door dit proces tasten insecten en schimmels het hout niet meer aan. Thermowood is een milieubewuste keuze en heeft geen ecologische nadelen in vergelijking met hardhout. Ook zijn de houten gevelbekleding prijzen hoger dan de thermowood prijs, namelijk gemiddeld € 40 per m².

Gevelbekleding PVC

PVC is al een lange tijd een populaire soort van gevelbekleding. PVC is gemakkelijk om te bewerken en is tevens in velen kleuren verkrijgbaar. Het is een duurzame manier om aan gevelbekleding te doen, ook is het rotvrij en schokbestendig. Vergeleken de andere gevelbekleding prijzen is PVC een voordelige optie voor gemiddeld € 40 per m².

Kaleien

Een typisch Belgisch begrip in de gevelbekleding is kaleien, deze term betekent grofweg het beschilderen van de gevel met kalkpleister. Deze manier van gevelbekleding gebeurd al eeuwen in Belgiё. In de loop der tijd de kalkpleister laag dikker en dikker waardoor het kaleien een begrip werd en nog steeds succesvol wordt toegepast. Een smaakvolle en schone uitstraling is de voornaamste reden waarom mensen een kaleien gevel willen. Tevens worden beschadigingen en verouderingen in de muur bedekt en is er bescherming tegen weersinvloeden. De gevel moet eens in 5 á 10 jaar opnieuw gekaleid worden. Kaleien is de goedkoopste manier van alle gevelbekleding prijzen, gemiddeld € 30 per m².

gevelbekleding prijzen

Sidings

De horizontale of verticale latten die op gevels zijn te zien zijn sidings, deze geven een bepaalde ‘houtlook’ uitstraling. Ze kunnen uit verschillende soorten materialen bestaan, bijvoorbeeld:

  • hout;
  • PVC;
  • en vezelcement.

Met sidings zijn er vele mogelijkheden om creatief te zijn, er kan gecombineerd worden in allerlei patronen en stijlen. Het is ook mogelijk om te combineren met andere soorten van gevelbekleding. Siding kosten gemiddeld rond de € 45 per m².

Steenstrips

Als u toch de uitstraling van een ‘gewone’ bakstenen muur wilt behouden met gevelbekleding, gebruik dan steenstrips. Steenstrips worden geplaatst op een vlakke gevel, zonder vuil en losliggend materiaal. Er zijn veel verschillende soorten strips, zo is er dus veel variatie mogelijk. Steenstrips zijn de duurste van alle gevelbekleding prijzen, het kost gemiddeld € 155 per m².

Tip om te besparen op gevelbekleding prijzen

Naast de mogelijke besparing van 40% die we in de volgende alinea beschrijven, zouden er ook andere manieren kunnen zijn om op gevelbekleding te besparen. Een goede bespaartip is kwantumkorting, dit kan al snel als u samen met uw buren de gezamelijke gevel onder handen laat nemen. Dit zorgt ervoor dat de specialist een grotere opdracht krijgt, hierdoor kan de specialist mogelijk een korting geven op de prijs. Ook de voorrijkosten kunnen hierdoor gedeeld worden.

Het is soms ook mogelijk om voorwerk uit te voeren, hierdoor wordt het aantal werkuren voor de specialist minder. Dit zorgt ervoor dat u minder hoeft te betalen voor de arbeidskosten. Het is wel belangrijk om dit te overleggen met de specialist, de specialist vertelt u precies wat u kunt gaan doen.

Bespaar 40% op gevelbekleding prijzen

Om te zorgen dat u de gevelbekleding krijgt die u graag wilt, is het slim om een gevelspecialist in te schakelen. Deze helpt u om de beste beslissing te nemen. Alleen een specialist vinden die goede kwaliteit levert voor een eerlijke prijs is lastig, daarom willen wij u hier graag mee helpen. Want wist u namelijk dat de prijzen tussen verschillende lokale specialisten tot wel 40% kunnen verschillen? Door te vergelijken zorgt u ervoor dat u een verstandige keus maakt, passend voor uw situatie en niet tegen ‘oneerlijke’ prijs. Waarom zou u niet gaan vergelijken? Met onze vergelijkservice kunt u offertes aanvragen van betrouwbare, lokale specialisten, geheel gratis en vrijblijvend. Deze gevelwerkers zijn bij ons aangesloten en zouden u graag willen helpen met uw gevelbekleding. Aanvragen gaat binnen 2 minuten en u ontvangt de offertes al binnen 2 werkdagen in uw mailbox. Hoe simpel wilt u het hebben. Vraag nu geheel gratis en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes aan van lokale specialisten en start met vergelijken. Geef niet onnodig te veel geld uit, u weet er vast genoeg betere doelen voor.

prijs gevelbekleding