Zandstralen gevel

Heeft uw woning hardnekkig vuil of zelfs graffiti op de gevel zitten? Zandstralen is hiervoor dé oplossing en zorgt ervoor dat uw woning een schone, frisse nieuwe look krijgt. Bent u benieuwd naar hoe het gevel zandstralen in zijn werk gaat en welke kosten hieraan zijn verbonden? Ontdek hier alles over zandstralen.

Gevel zandstralen prijs

Zandstralen is één van de meest gebruikte manieren voor het grondig reinigen van een gevel. De prijs is afhankelijk van verschillende omstandigheden, namelijk:

• de ondergrond;
• de soort steen;
• de totale oppervlakte;
• en het type zand/ grit dat wordt gebruikt.

De richtprijs in de tabel is gebaseerd op een gevel van ongeverfde en ongeglazuurde bakstenen.

Soort reiniging
Gemiddelde prijs (inclusief btw en arbeidskosten)
Zandstralen (ongeglazuurde bakstenen)
€ 11 - 15 per m²

Als u uw gevel met een oppervlakte van 50 m² wilt laten zandstralen, moet u er vanuit gaan dat de richtprijs tussen de € 550 en € 750 is, inclusief btw en arbeidskosten.
De richtprijzen zijn misschien niet geheel aansluitend op uw persoonlijke woonsituatie. Bent u echter wel benieuwd naar de prijzen specifiek uw woning? Dan raden wij u aan om meerdere aanbieders te vergelijken, want de prijzen kunnen namelijk flink verschillen. Hierdoor komt u gemakkelijk aan de beste deal en het belangrijkste, u bespaart geld. Aanvragen van offertes gaat gemakkelijk en binnen 2 minuten. Binnen 2 werkdagen ontvangt u tot maximaal 6 offertes van lokale professionals in huis. Vraag daarom nu gratis en geheel vrijblijvend offertes aan. Door het vergelijken van professionals bespaart u al snel tot 40% op de prijs. Wist u dat dit een besparing van € 300 betekent op een prijs van € 750?

zandstralen gevel

Uw gevel zandstralen, wat komt er bij kijken?

Zandstralen is een agressievere manier van gevelreiniging. Het is een reinigingsbehandeling waarmee, onder andere, harde materialen zoals graffiti of roest van gevels worden verwijderd. Dit doordat er perslucht in combinatie met zand- of gritkorrels tegen uw gevel wordt geblazen, dit zorgt voor een schuureffect. Het gebruik van zandkorrels is ook heel milieuvriendelijk en daarom een populaire keuze onder milieubewuste mensen. Door het schuren gaat het harde materiaal van uw gevel af en dit zorgt ervoor dat de oppervlakte er schoon uitziet en de aanslag verdwijnt. Er is echter ook een mindere kant aan zandstralen verbonden, er ontstaat een kans op aantasting aan uw gevel. Om de kans op schade te verkleinen wordt het aangeraden om een professioneel bedrijf in te schakelen, in plaats van dit zelf te doen. Als het door een professional wordt uitgevoerd zal de kans op schade nihil zijn, de professional kan inschatten wat de beste optie voor u is. Ramen en deuren worden bij het zandstralen bedekt, daardoor zullen deze deze niet beschadigen tijdens het zandstralen van uw gevel.
Naast het verwijderde vuil zorgt het zandstralen ervoor dat uw gevel een langere levensduur krijgt, want als vuil een langere tijd op uw gevel zit, het de buiten- en binnenkant van uw woning aantasten. Tevens door het reinigen van uw gevel gaat de waarde van uw woning omhoog, maar ook de kans dat uw woning verkocht wordt, als deze te koop staat, stijgt hierdoor. Een woning met een schone, goed onderhouden gevel zorgt ervoor dat eventuele kopers uw woning aantrekkelijker vinden. Hieronder een opsomming van de voor- en nadelen:

Voordelen
Nadelen
Manier om hardnekkig vuil/graffiti van uw gevel af te krijgen
Kans op aantasting gevel
MilieubewustRedelijke dure reinigingsmanier
Zorgt voor een langere levensduur van uw gevel
Stijging waarde van uw woning

Wetgeving rondom gevelreiniging

Er komen ook een aantal wettelijke eisen kijken bij gevelreiniging: het water dat gebruikt wordt voor het reinigen moeten worden opgevangen en mag niet worden geloosd, alleen als het gereinigd is. Door het straalmiddel en het vuil van de muur is het water vervuild geraakt, dit is de reden waarom het water gereinigd moet worden. Ook mag er geen geluidsoverlast optreden tijdens het reinigen van de gevel. Daarom is het handig om te controleren of uw gemeente regels heeft voor het zandstralen van uw gevel, hiermee bespaart u uzelf mogelijke problemen.

zandstralen gevel

Gevel impregneren

Als uw gevel een zandstraal behandeling heeft gehad, is het aan te raden om uw gevel te beschermen voor nieuw vuil. Door middel van impregneren wordt er een beschermende laag op de gevel aangebracht, deze laag zorgt ervoor dat de muur water- en vuil afstotend wordt. Na het impregneren wordt het vrijwel onmogelijk voor algen en mossen om zich te kunnen hechten aan de gevel.

gevel zandstralen prijs

Vergelijk offertes en ontdek de beste keuze

Om te zorgen dat uw gevel er zo snel mogelijk weer als nieuw uitziet door een zandstraal behandeling, is het begrijpelijk dat u eerst alle opties wilt bekijken. Daarbij is het ook belangrijk dat u niet de hoofdprijs betaald. Wij willen u helpen dit te voorkomen. Wij bieden u graag de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend meerdere offertes met elkaar te vergelijken die speciaal voor uw situatie zijn opgesteld. Vraag daarom nu binnen 2 minuten gratis en geheel vrijblijvend tot maximaal 6 offertes aan. Na de aanvraag ontvangt u binnen 2 werkdagen de offertes in uw mailbox waarna het vergelijken kan beginnen. Het vergelijken van de prijzen gaat u tot maximaal 40% van de kosten besparen. Vul daarom snel de offerteaanvraag in en misschien geniet u binnenkort wel van een nieuw uitziende gevel.