Gevelreiniging

Heeft uw woning vuil, graffiti of ongewild groen op de gevel zitten? Gevelreiniging is hiervoor dé oplossing. Het zorgt ervoor dat uw woning een schone, frisse en nieuwe look krijgt. Bent u benieuwd naar hoe de verschillende manieren worden uitgevoerd en de kosten die hieraan verbonden zijn? Ontdek het hieronder.

Prijs gevelreiniging

Uw gevel kan op verschillende manieren gereinigd worden, deze manieren zijn aangegeven in de tabel hieronder. Ook staat hierin waarvoor deze manier van reinigen het meest geschikt is en de kosten die het meebrengt. De prijzen van deze manieren verschillen, de meeste voordelige manier is rond de € 5 per m², denk hierbij aan het verwijderen van algen en mos. Ook is er intensievere reiniging, deze zijn rond de € 15 per m², denk hierbij aan graffiti en zwaar vervuilde gevels.

Soort zachte gevelreiniging
Soort aanslag
Gemiddelde prijs (inclusief btw en arbeidskosten)
Stoom reiniging
Licht vuil, lichte begroeiing (algen, mos etc.)
€ 5 per m²
NevelstralenHerstellen van oudere gebouwen
€ 14 per m²
Soort harde gevelreiniging
Soort aanslag
Gemiddelde prijs (inclusief btw en arbeidskosten)
Chemisch reinigen
Hardnekkig vuil, aanslag
€ 12 per m²
Zandstralen
Graffiti, hardnekkig vuil
€ 14 per m²

Stel, u heeft een gevel met de oppervlakte van 60 m² die u wilt laten stoomreinigen, dan kunt u uitgaan van een gemiddelde prijs van € 300 inclusief btw en arbeidskosten. Dit is echter een gemiddelde prijs, in de realiteit verschillen de prijzen van de specialisten tot wel 40%. Wij willen u graag de mogelijkheid bieden om het totale kostenplaatje te zien voor uw eigen gevel. Doordat de prijzen zo uiteenlopen is het verstandig om meerdere offertes te vergelijken, hiermee vindt u gemakkelijk de beste deal. Door binnen 2 minuten een korte opdrachtomschrijving in te vullen, ontvangt u binnen 2 werkdagen offertes van maximaal 6 specialisten bij u in de buurt. Vraag nu direct geheel gratis en vrijblijvend uw offertes aan en begin met vergelijken.
Gevelreiniging

Wat is gevelreiniging?

Wij horen u denken, maar wat is gevelreiniging precies en wat zijn de verschillen? Gevelreiniging houdt in dat de mogelijke vervuiling of aantasting op uw gevel wordt verwijderd. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen zachte en harde gevelreiniging, beide onderverdeeld in 2 mogelijke manieren. Hieronder worden deze 4 manieren voor u kort uitgelegd. Het is handig om het reinigen door een professional uit te laten voeren, om zo de kans op mogelijke schade te verkleinen. Door het reinigen van uw gevel zal de waarde van uw woning stijgen, omdat de uitstraling er weer als nieuw uit komt te zien.

Zachte gevelreiniging: stoom reiniging

Stoom reiniging is een manier om licht vuil en lichte begroeiing op uw gevel te verwijderen. Het grote voordeel van deze manier van reinigen is dat het een goedkope manier is, dit komt omdat er alleen water wordt gebruikt. Het water wordt verwarmd tot boven de 100 ॰C en wordt vervolgens met een hogedrukspuit tegen de gevel gespoten.

Zachte gevelreiniging: nevelstralen

Nevelstralen is, zoals de naam al vermeldt, een manier van stralen. Bij stralen wordt water gemengd met zand of grit en tegen de gevel gespoten, om zo het vuil te verwijderen. Omdat met nevelstralen een lage druk wordt gebruikt, ten opzichte van zandstralen, is het ideaal voor het reinigingen van oudere gebouwen. Het zorgt ervoor dat de oudere muren niet erg beschadigd zullen raken, wat bij een harde reiniging wel gebeurd. Bij mogelijke twijfels voor een zachte of harde manier van stralen kan de specialist u helpen. Deze heeft de kennis en ervaring om de ideale manier van reinigen te kiezen die uw gevel nodig heeft.

Harde gevelreiniging: chemische reiniging

Chemische reiniging maakt, zoals de naam het al zegt, gebruik van chemische middelen. Deze middelen worden aangebracht met een borstel of vernevelaar. Vervolgens wordt het chemische middel van de gevel af gespoten onder hoge druk, met warm water. Er blijven resten van het middel op de muur achter, hierdoor kan het resultaat pas na een week zichtbaar zijn. Ook blijft een deel van het chemische middel permanent achter. Het is niet de meest milieuvriendelijkste manier van hardnekkig vuil verwijderen, maar zeer effectief.

Harde gevelreiniging: zandstralen

Zandstralen is de bekendste manier van stralen en een hardere/agressievere manier dan nevelstralen. Hier wordt zand of grit bij het water gemengd en tegen een gevel gespoten, alleen zal dit een hogere druk zijn dat bij nevelstralen. Zandstralen zorgt ervoor dat, bijvoorbeeld, hardnekkig vuil of graffiti gemakkelijk verwijderd worden van uw gevel. Dit doordat er perslucht in combinatie met zand- of gritkorrels tegen uw gevel wordt geblazen, dit zorgt voor een schuureffect. Vergeleken met chemisch reinigen is dit wel een milieuvriendelijke manier om hardnekkig vuil te verwijderen.

Gevel impregneren

Nadat u uw gevel gereinigd heeft, op een van de bovenstaande manieren, is het een slimme keus uw gevel te beschermen tegen nieuw vuil. Dit wordt gedaan door middel van impregneren. Dit houdt in dat er een beschermende laag over uw gevel wordt aangebracht, deze laag maakt uw gevel waterafstotend en verkleint kans op hechting van algen en mossen. Een stijging in waarde voor uw woning is daarom ook niet verrassend.

Gevelreiniging

Gevelreiniging valt op

Gevelreiniging zorgt dat uw gevel een mooie en verfrissende uitstraling krijgt. Daarnaast zorgt het ervoor dat uw gevel een langere levensduur krijgt, wie wilt dat nou niet? De verlenging van de levensduur ontstaat omdat het vuil niet meer de buiten- en binnenkant van uw woning aantast. De verlengde levensduur brengt nog meer positieve effecten mee, zoals dat de waarde van uw woning zal gaan stijgen. Een woning met een schone, goed onderhouden gevel zorgt ervoor dat kopers uw woning aantrekkelijker vinden dan voor de gevelreiniging.

Kies verstandig door te vergelijken

Om te zorgen dat uw gevel er snel weer mooi schoon uitziet, kunt u voor het beste resultaat een professional inschakelen. Vergelijken speelt hierbij een belangrijke rol, want hoe weet u anders welke aanbieder het beste en het voordeligste is? Wij bieden u graag de mogelijkheid om meerdere offertes aan te vragen om deze te vergelijken, geheel gratis en vrijblijvend. Deze offertes komen van betrouwbare aangesloten gevelreinigingsspecialisten bij u in de buurt. Binnen maar liefst 2 werkdagen ontvangt u tot maximaal 6 offertes in uw mailbox. Vraag daarom nu offertes aan om te vergelijken. Door simpelweg te vergelijken bespaart u al snel tot 40% van de prijs. Aanvragen gaat gemakkelijk, binnen 2 minuten vraagt u offertes aan, die speciaal bij uw gevelopdracht horen. Vul dus snel de offerteaanvraag in en u geniet binnenkort misschien wel van een nieuw uitziende gevel.

gevelreinigen