Thermowood gevelbekleding

Wist je dat thermowood gevelbekleding tot wel 15 jaar lang mee gaat? Thermowood gevelbekleding kent meerdere voordelen voor zowel u als voor het milieu. Deze vorm van gevelbekleding wordt steeds populairder. Wilt u alles te weten komen over
thermowood als gevelbekleding, zoals de soorten en richtprijzen? Lees snel verder.

De prijs voor thermowood gevelbekleding

Thermowood gevelbekleding is een van de voordelige vormen van houten gevelbekleding. De verschillende soorten thermowood gevelbekleding en de bijbehorende prijzen zonder isolatie vindt u in onderstaand tabel.

Soort thermowood gevelbekledingGemiddelde prijs zonder isolatie (inclusief btw en arbeidskosten)
Dennenhout thermowood gevelbekleding€ 40 per m²
Populieren thermowood gevelbekleding€ 40 per m²
Essen thermowood gevelbekleding€ 40 per m²

Stel: u wilt uw gevel voorzien van thermowood gevelbekleding en deze gevel heeft een grootte van 50 m², dankomt dat neer op een totaalprijs van rond de € 2.000 inclusief btw en arbeidskosten. Uiteraard is dit een flink bedrag waar u natuurlijk op wilt besparen. Wist u dat het prijsverschil tussen deze gevelwerkers bij u uit de buurt al oploopt tot 40%? Vraag nu tot wel 6 offertes aan van gevelbekleders in uw omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste specialist voor uw project. De aanvraag is gratis en geheel vrijblijvend.

Thermowood gevelbekleding

Wat is thermowood gevelbekleding?

Thermowood is thermisch behandeld hout. Dit hout staat bekend om de milieuvriendelijke, isolerende en duurzame werking en is daarom zeer geschikt als gevelbekleding. De meest voorkomende soorten thermowood gevelbekleding zijn: populieren, essen en dennenhout.

Thermowood gevelbekleding bevindt zich in dezelfde duurzaamheidsklasse als hardhout: klasse 1-2. Houtsoorten die zich in deze klasse bevinden zijn duurzaam tot zeer duurzaam en gaan 15 jaar of langer mee.

Hoe wordt thermowood gevelbekleding geproduceerd?

Nadat het hout in planken gezaagd is, worden deze planken blootgesteld aan stikstofgas, olie of stoom. Vervolgens wordt het thermowood-proces in gang gezet. In een tijdsbestek van 72 uur wordt het hout herhaaldelijk gedroogd, verhit, gekoeld en geconditioneerd. Vervolgens wordt het hout tot 7 dagen gedroogd en gebakken in een speciale oven. Zodra het thermowood klaar is, meet de gevelspecialist allereerst de gehele gevel op. Van tevoren zaagt hij de planken in het juiste formaat. Vervolgens is het tijd voor de montage.

Thermowood gevelbekleding

Links: het hout voor de thermowood behandeling en rechts na het proces.

De kleur van thermowood gevelbekleding

Thermowood gevelbekleding is populair door de warme kleuren die het uitstraalt. Deze kleur wordt, zoals hierboven afgebeeld, veroorzaakt door het verhittingsproces. Zo geldt: hoe hoger de temperatuur tijdens het verhittingsproces, hoe donkerder het hout wordt. Het verhittingsproces en de afwerking verschilt per fabrikant. Het meeste thermohout komt uit Finland, maar ook andere Europese landen produceren deze gevelbekleding. Door het verhitten ontstaat een nieuwe structuur die ervoor zorgt dat insecten en schimmels het hout niet aantasten. Thermowood is een milieubewuste keuze en het heeft een stuk minder ecologische nadelen dan de meeste houtsoorten. Zo worden andere soorten hout vaak bewerkt met chemicaliën die schadelijk zijn voor het milieu en bestaat de kans dat dit hout gehaald wordt uit bossen waar houtkap grote negatieve invloed heeft op de flora en fauna van dat gebied.

Schilderen

Om de verkleuring van thermowood gevelbekleding tegen te gaan, bewerk je het hout met een niet filmvormende beits of olie. De beste optie om de verkleuring te bestrijden is een verfsysteem op terpentinebasis. Als u dit vergrijzingsproces niet storend vindt, slaat u deze behandeling uiteraard over.

Thermowood gevelbekleding

Bespaar tot 40% op thermowood gevelbekleding

Het bekleden van uw gevel met thermowood is een specialistische opdracht die u niet gemakkelijk zelf uitvoert. Schakel daarom altijd de expertise en vakkundigheid van een specialist in. Vraag hier tot wel 6 offertes aan van gevelwerkers uit uw buurt. Door deze offertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de kosten van een gevelwerker. U ontvangt binnen 2 werkdagen na de aanvraag offertes van gevelspecialisten. Vindt u geen gevelwerker die bij u past? Geen probleem, de aanvraag is namelijk gratis en geheel vrijblijvend.