Sidings

Sidings kenmerken zich door de zichtbare gevelstroken op de buitenwanden van een woning. Benieuwd naar de verschillende soorten sidings en de bijbehorende prijzen? Lees dan verder.

Sidings prijs

De sidings prijs hangt af van een aantal zaken. Een daarvan is het soort siding dat u verkiest. Sidings zijn er in 4 materialen. Iedere materiaalsoort kent een eigen prijs. In deze tabel vindt u de richtprijs per materiaalsoort en vierkante meter. Deze prijs is inclusief btw en arbeidskosten.

Soort sidingGemiddelde prijs zonder isolatie per m2 (inclusief btw en arbeidskosten)
Houten sidings€ 20 - € 110
Vezelcement sidings€ 40 - € 90
Pvc sidings€ 45 - € 100
Metalen sidings€ 50 - € 150

Iedere specialist hanteert een eigen prijs voor de plaatsing van de sidings. Hierdoor loopt het prijsverschil tussen de gevelwerkers op tot 40%. Vergelijk daarom offertes van gevelwerkers en vind snel de beste specialist voor uw project. Vraag nu gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van gevelwerkers bij u in de buurt. U vraagt de offerte al binnen 2 minuten aan en binnen 2 werkdagen nemen gevelspecialisten contact met u op om uw eisen en wensen te bespreken.

Sidings

Wat zijn sidings?

Siding is een vorm van gevelbekleding dat zich kenmerkt door de duidelijk zichtbare gevelstroken aan de buitenwand van een woning. Deze gevelstroken beschermen uw muur tegen diverse weersomstandigheden, zoals storm, regen en hagel. Sidings worden geprezen door de mogelijkheden die ze bieden. U kunt eindeloos combineren met de materialen die in verschillende vormen kunnen worden bewerkt. Sidings zijn er in de volgende materialen:

  • Hout
  • Vezelcement
  • Pvc
  • Metaal

Sidings

Houten sidings

Houten sidings bestaan in de meeste gevallen voor 95% uit houtvezels en houtspanen. Deze worden aan elkaar gesmolten door bindmiddelen. Er bestaan 2 soorten houten sidings: en gevulde variant en een holle variant. Gevulde houten sidings kennen stevigere gevelstroken dan houten sidings die hol zijn. Hiertegenover staat dat de holle variant doorgaans wat voordeliger is in vergelijking met gevuld hout, doordat er minder materiaal van toepassing is op holle houten sidings.

Sidings

Vezelcement sidings

Sidings van vezelcement bestaan voor het grootste gedeelte uit minerale grondstoffen. Deze grondstoffen bevatten kalksteen en klei. Hier worden nog enkele bindmiddelen aan toegevoegd. Het resultaat: een ijzersterke afwerking voor de buitenkant van uw woning. Door deze samenstelling staan vezelcement sidings bekend als het meest sterke soort gevelbekleding.

Pvc sidings

Polyvinylchloride, oftewel pvc, is een licht materiaal dat slijtvast en recyclebaar is. Pvc sidings bestaan voor het grootste gedeelte uit zouten en zijn daardoor voordelig en zeer eenvoudig te bewerken. Als pvc juist bevestigd wordt, is het in tegenstelling tot andere soorten sidings volledig rotvrij en daardoor zeer duurzaam. Als u kiest voor pvc bespaart u dus op de sidings prijs op lange termijn.

Metalen sidings

Heeft uw woning een moderne uitstraling? Dan zijn metalen sidings als gevelbekleding voor u dé keuze. De meest voorkomende materialen voor metalen sidings zijn koper, aluminium, inox en zink. Deze metalen verschillen sterk in kleur en vorm. Bovendien is uw keuze afhankelijk van uw budget, want ook de prijzen voor de verschillende soorten metalen sidings lopen sterk uiteen.

Sidings

Wat zijn voordelen van sidings?

Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor sidings als gevelbekleding. Zo onderhoudt u de sidings na plaatsing gemakkelijk zelf. Sidings zijn daarnaast zeer bestendig tegen hevige weersinvloeden, zoals storm en vorst. Ook krijgt brand bij de meeste soorten sidings geen kans. Maar het grootste voordeel is de veelzijdigheid. Sidings zijn er in vele soorten en maten. U vindt dus vrijwel altijd sidings die aansluiten op uw wensen.

Bespaar 40% op de montage van sidings

Weet u zeker dat u sidings wilt laten monteren? Laat dit dan over aan een gevelwerker. Gevelwerkers beschikken over de nodige kennis en ervaring en brengen uw project daardoor tot een goed einde. Iedere gevelwerker hanteert een eigen prijs, waardoor het prijsverschil tussen gevelwerkers al oploopt tot 40%. Vergelijk daarom offertes van gevelwerkers en vind snel de beste specialist voor uw project. Vergelijk de offertes en kies de beste specialist voor uw project.

Vraag nu gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van gerenommeerde gevelwerkers bij u uit de buurt.