Kaleien gevel

Het kaleien van de gevel is een populaire manier van gevelbekleding. Wilt u meer weten over het kaleien van uw gevel en de richtprijzen? Lees het hier.

Prijs kaleien gevel

Er zijn vele soorten gevelbekleding, maar wat is de prijs voor het kaleien van uw gevel? De prijs van het kaleien van uw gevel kan flink uiteenlopen door de grootte van de gevel en de rest van uw muren. In de onderstaande tabel wordt de gemiddelde prijs aangegeven, dit is zonder isolatie maar inclusief btw en arbeidkosten.

Soort gevelbekledingGemiddelde prijs zonder isolatie (inclusief btw en arbeidskosten)
Kaleien gevel€ 30 per m²

Als u een voorkeur heeft voor een kaleien gevel , die qua oppervlakte 50 m² is, dan is de gemiddelde prijs van het kaleien rond de € 1.500 inclusief btw en arbeidskosten. Elke opdracht is anders en daarbij lopen de prijzen tussen meerdere gevelwerkers tot wel 40% uiteen. Om voor u de uiteindelijke kosten duidelijk te maken, bieden wij u een vergelijk service. Bij deze service ontvangt u van maximaal 6 offertes van aangesloten, lokale gevelwerkers die u kunt vergelijken. Door het vergelijken zorgt u ervoor dat u niet te veel betaald voor het kaleien van uw gevel. Aanvragen van de offertes gaat snel en gemakkelijk. Vraag direct, gratis en vrijblijvend, tot maximaal 6 offertes aan en ontvang ze na 2 werkdagen.

kaleien gevel

Wat houdt kaleien van de gevel in?

Als er aan een typisch Belgisch gevelbekleding begrip wordt gedacht is het kaleien. Het kaleien van de gevel betekent ruwweg het bedekken van de gevel met kalkpleister. Kaleien wordt al eeuwenlang in Belgiё uitgevoerd, de kalk pleisterlaag begon dun maar werd in de loop van de tijd steeds dikker. Zo ontstond het kaleien. Het kaleien zorgt voor een schone, smaakvolle en nieuwe look van de gevel, dit spreekt veel mensen aan. Door het kaleien van de gevel worden de verouderingen en beschadigingen van de muur bedekt. Ook wordt de gevel beschermd tegen toekomstige weersinvloeden. Het is belangrijk dat het kaleipleister eens in de 5 á 10 jaar wordt vernieuwd, dit omdat het kaleipleister niet overschilderbaar is. Het wordt aangeraden om het kaleien van de gevel door een gevelexpert te laten uitvoeren, dit om te zorgen voor de hoogste kwaliteit en het beste resultaat.

Aandachtspunten voor het kaleien

Als u uw gevel wilt laten kaleien is het slim om rekening te houden met de weersomstandigheden. Zo is het niet slim om te kaleien bij hoge temperaturen en een volle zon, maar ook bij regen of als het vriest is het niet verstandig om te kaleien. Door de warmte en zon droogt het pleister te snel, waardoor het niet goed in de gevel kan trekken. Voor het kaleien van de gevel moeten alle mossen, algen, loszittende verf en andere loszittende delen worden verwijderd. Om te zorgen dat de mossen en algen wegblijven is een professionele gevelreiniging een goede oplossing. Hierdoor voorkomt u dat de kaleilaag loskomt.

Besparing van 40% op uw nieuwe kaleien gevel

Om te zorgen dat u het beste resultaat krijgt voor het kaleien van uw gevel, is het slim om een gevelwerker in te schakelen. Deze gevelwerkers helpen u om de beste keuzes te maken voor uw woning en gevel. Het probleem ligt echter vaak bij het vinden van een ‘goede’ prijs voor het kaleien van de gevel, wij willen u hier graag mee helpen. U bespaart namelijk tot wel 40% op de kosten van het kaleien als u gevelwerkers vergelijkt? Met onze vergelijkservice vergelijkt u vrijblijvend en gratis meerdere kalei-offertes. De offertes komen van betrouwbare specialisten bij u in de buurt. Aanvragen is gemakkelijk en binnen 2 minuten afgerond. Na de aanvraag ontvangt u de offertes binnen 2 werkdagen. Vraag nu tot maximaal 6 offertes aan van lokale gevelwerkers en start met vergelijken.

kaleien gevel