Gevelbekleding pvc

Zoekt u pvc gevelbekleding voor uw woning? Gevelbekleding staat bekend om de goede prijs-kwaliteitsverhouding. Richtprijzen en meer informatie over gevelbekleding gemaakt van pvc, leest u op deze pagina.

De prijs van pvc gevelbekleding

De prijs van uw gevel gemaakt van pvc is afhankelijk van een aantal factoren: de grootte, of je kiest voor isolatie en de specialist die de bekleding aanbrengt. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde prijs van gevelbekleding zonder isolatie en inclusief btw en arbeidskosten.

Soort gevelbekledingGemiddelde prijs zonder isolatie (inclusief btw en arbeidskosten)
Pvc€ 50 per m²

Als u uw gevel van ongeveer 60 m² wilt laten bekleden met pvc bedraagt de richtprijs rond de € 3.000 inclusief btw en arbeidskosten. Benieuwd hoe u geld kunt besparen? Door offertes te vergelijken, bespaart u tot wel 40 procent op uw bekledingskosten. Vraag nu gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van gevelwerkers bij u in de buurt. Vergelijk de offertes en vind de beste gevelwerker voor uw project. U vult de aanvraag in binnen 2 minuten. Binnen 2 werkdagen ontvangt u de offertes in uw mailbox.

Gevelbekleding pvc

Wat is pvc?

Polyvinylchloride, oftewel pvc, is een licht materiaal dat slijtvast en recyclebaar is. Pvc is een van de meest gebruikte kunststofmaterialen in Europa. Zo is pvc terug te vinden in coatings, dashboards, vloerzeilen en natuurlijk in behuizing voor elektriciteitskabels. Pvc bestaat voor 57 procent uit zouten en voor de rest uit voornamelijk koolstof. Pvc is daardoor voordelig en eenvoudig bewerkbaar.

Gevelbekleding van pvc

Pvc wordt dus gebruikt voor vele doeleinden, zo ook voor de productie van gevelbekleding. De renovatie van uw gevel door middel van pvc wordt gedaan door het plaatsen van panelen bovenop de huidige gevelafwerking. Deze panelen worden verbonden via tand- en groefsystemen.

De meeste mensen kiezen voor pvc gevelbekleding in lichtere kleuren zoals wit, een crème kleur of lichtgrijs, maar het is uiteraard mogelijk hiervan af te wijken.

Uit welke soorten pvc gevelbekleding kunt u kiezen?

Een van de grootste fabrikanten van pvc gevelbekleding is keralit. Zij kennen drie types pvc gevelbekleding in hun assortiment:

 • Sponningdeel 143: Dit type wordt al tientallen jaren gebruikt als pvc gevelbekleding en staat daarom bekend als hét klassieke model. De breedte per rij is de smalste in vergelijking tot de andere types pvc gevelbekleding, wat een traditioneel uiterlijk geeft.
 • Sponningdeel 190: Dit type is de breedste van de soorten pvc gevelbekleding. De sponning, het gebied tussen de rijen pvc, is echter een stuk smaller in vergelijking tot sponningdeel 143 wat een moderne look geeft. Dit type pvc gevelbekleding zien we steeds vaker terug als bekleding van woninggevels.
 • Potdeksel 177: Dit type wordt anders bevestigt dan beide soorten sponningdeel. Hierdoor ontstaat er overlap tussen de rijen pvc, waardoor een karakteristiek uiterlijk ontstaat.

Gevelbekleding pvc

Voordelen van gevelbekleding van pvc in het algemeen

Pvc gevelbekleding kent een aantal voordelen:

 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding en gemakkelijk te bewerken
 • Herbruikbaar/recyclebaar
 • Licht materiaal
 • Laag brandrisico
 • Schokbestendig, rotvrij en weinig onderhoud
 • Duurzaam

Gevelbekleding pvc

Bespaar op uw pvc gevelbekleding

Om ervoor te zorgen dat u het eindresultaat krijgt wat u voor ogen heeft, is het slim om een gevelwerker in te huren. Deze gevelwerker is namelijk in het bezit van zowel de kennis als de ervaring. De keuze voor een geschikte gevelwerker hangt vaak af van de juiste prijs-kwaliteitverhouding. Vraag nu gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van gevelwerkers bij u uit de buurt. Vergelijk de offertes en vind de beste specialist voor uw project.

Hoe vergelijk ik offertes voor de meest voordelige pvc gevelbekleding?

Bij het vergelijken van offertes is het van belang om met een aantal zaken rekening te houden. Hoe checkt u bijvoorbeeld of de kwaliteit van de gevelbekleding wel goed genoeg is? Welke werkzaamheden voert de gevelwerker uit? Belangrijke vragen die de keuze voor een gevelwerker bepalen. Om snel en gemakkelijk de offertes te vergelijken en zo uw gevelspecialist te vinden, hebben wij voor u de volgende checklist gemaakt.

 1. Lees recensies op het internet van anderen die u voor gingen.
 2. Check de prijs van de gevelspecialist: werkt hij per uur of rekent hij een vaste totaalprijs?
 3. Vraag de gevelspecialist welke werkzaamheden zijn inbegrepen.
 4. Controleer de begin- en einddatum van de opdracht.
 5. Vraag de gevelspecialist of er en zo ja, hoeveel jaar garantie op de opdracht zit.
 6. Leg alle afspraken die u (mondeling) hebt gemaakt vast in een eindofferte. Zo hebt u altijd alle afspraken op papier staan voordat de gevelspecialist aan de opdracht begint.