Gevelbekleding hout

Een houten gevel geeft uw huis een landelijke en moderne uitstraling. Wilt u meer informatie over gevelbekleding van hout en bent u benieuwd naar de richtprijzen? Op deze pagina vindt u meer informatie over houten gevelbekleding.

Prijs gevelbekleding hout

De prijzen van gevelbekleding verschillen per materiaalsoort. Dit hangt bovendien af van de moeilijkheidsgraad van uw opdracht en uw eisen en wensen. In onderstaande tabel vindt u de richtprijs voor het bekleden van uw gevel met hout zonder isolatie.

Soort gevelbekledingGemiddelde prijs zonder isolatie (inclusief btw en arbeidskosten)
Hout€ 65 per m²

Wanneer uw gevel vooral bestaat uit lastige hoeken en zijden, stijgen de kosten aanzienlijk. Vraag daarom advies aan de vakspecialist. Om zeker te weten dat u de juiste gevelwerker vindt voor uw opdracht, vraagt u hier geheel vrijblijvend en gratis tot maximaal 6 offertes aan van gekwalificeerde gevelwerkers bij u uit de buurt. Zodra uw aanvraag binnen is, ontvangt u binnen 2 werkdagen offertes van vakspecialisten in uw mailbox. Door deze offertes te vergelijken, bespaart u al snel enkele honderden euro’s.

Wel of geen isolatielaag laten aanbrengen

Een belangrijk aspect bij de bekleding van uw gevel is de keuze voor de aanbreng van een isolatielaag. In de meeste huizen is al isolatie geplaatst aan de binnenkant van de buitenmuur. Als dit niet het geval is, kunt u ervoor kiezen om tijdens de aanbreng van de houten gevelbekleding een isolatielaag mee te nemen. De totale kosten stijgen daardoor uiteraard. Houd er rekening mee dat door het plaatsen van deze isolatielaag uw energiekosten wel aanzienlijk dalen. Dit betaalt zich dus zeker uit in de toekomst.

Gevelbekleding hout

Welke soorten gevelbekleding hout bestaan er?

Voor de gevelbekleding gebruiken gevelwerkers verschillende soorten hout:

  • Hardhout
  • Multiplex
  • Thermowood

Hardhout/Padoek

Een populaire houtsoort voor uw gevelbekleding is hardhout. Deze houtsoort werkt en vervormt nauwelijks. Een goed voorbeeld van een populaire houtsoort is padoek/padouk, afkomstig uit Midden- en West-Afrika. Deze houtsoort heeft duurzaamheidsklasse 1 en blijft jarenlang in perfecte staat. Na een tijdje vergrijst deze houtsoort waardoor de houten platen geen enkele onderhoudsbehandeling meer nodig hebben. Gemiddeld gaat padoek 25 jaar mee. De gemiddelde prijs voor het aanbrengen van padoek gevelbekleding bedraagt tussen de 75 en 120 euro per vierkante meter.

Multiplex

Multiplex is een andere houtsoort die vaak als gevelbekleding voorkomt. De houten platen worden kruislings geplaatst en zijn met stevige lijm bevestigd. Het is een goedkopere variant, omdat multiplex niet goed bestand is tegen water. Daarom is het belangrijk om de houten platen een nabehandeling te geven. Deze nabehandeling en de lijm die is aangebracht, bepalen de levensduur en de kwaliteit van multiplex. Laat u daarom van tevoren goed door een vakspecialist adviseren.

Thermowood

Bij Thermowood gevelbekleding heeft het hout een verhittingsproces doorstaan. De hoeveelheid water wordt hierdoor teruggedrongen en de chemische structuur van het hout is aangepast. Door deze chemische aanpassing kunnen schimmels en insecten het hout niet beschadigen. Als u kiest voor thermowood gevelbekleding, dan kiest u milieubewust. Deze houtsoort wordt namelijk duurzaam geproduceerd. De gemiddelde prijs van thermowood gevelbekleding bedraagt 30 tot 50 euro per vierkante meter.

Gevelbekleding hout

Gevelbekleding van hout? Kies voor vakmanschap

Het aanbrengen van de juiste gevelbekleding is een zeer specialistische klus. Dit is een opdracht die u moet uitbesteden. Huur hiervoor daarom altijd een gespecialiseerde gevelwerker in. Hoe u snel en goedkoop een geschikte gevelwerker vindt? Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van gerenommeerde gevelwerkers bij u uit de buurt. U vraagt deze offertes al binnen 2 minuten aan. Bovendien ontvangt u binnen 2 werkdagen de offertes in uw mailbox. Nadat u deze offertes met elkaar hebt vergeleken, kiest u de beste gevelwerker uit voor uw opdracht.