Gevel bepleisteren

Wilt u uw woning een strakke uitstraling geven of wilt u gewoon van de bakstenen uitstraling af? Uw gevel bepleisteren is hiervoor een goede optie. Het zorgt voor een strak uitziende gevel en er is een mogelijkheid in vele verschillende kleuren bepleistering. Als u benieuwd bent geworden naar de wondere wereld van gevel bepleistering kunt u hier meer informatie en richtprijzen vinden.

Prijs van gevel bepleisteren

Uw gevel bepleisteren is een goede manier om uw gevel nieuw leven in te blazen. Voor het bepleisteren van de gevel zijn er twee hoofdsoorten om uw gevel te bepleisteren. Dit zijn de kunstharspleister en de minerale gevelbepleistering. Hieronder vindt u de richtprijzen die u kunt verwachten bij het bepleisteren van uw gevel.

Soort bepleisteringBelangrijkste eigenschapGemiddelde prijs zonder isolatie (inclusief btw en arbeidskosten)
Gemiddelde prijs met isolatie (inclusief btw en arbeidskosten)
Kunstharspleister
Bestandheid tegen weersinvloeden
€ 60 - 80 per m²
€ 90 - 110 per m²
Minerale gevelbepleistering
Bijzonder goede waterdampdoorlaatbaarheid
€ 60 - 80 per m²
€ 80 - 100 per m²

Stel, u heeft een nieuwbouw gevel met de oppervlakte van 60 m² die u volledig wilt laten bepleisteren zonder isolatie, dan kunt u uitgaan van een gemiddelde prijs van € 4.200 inclusief btw en arbeidskosten. Dit is echter een richtprijs, het is mogelijk dat in de realiteit er verschillen zijn. Deze verschillen lopen op tot wel 40%. Om te zorgen dat u een goed beeld krijgt van het kostenplaatje bieden wij u de mogelijkheid om tot 6 specialisten te vergelijken. Hiermee voorkomt u dat u te veel betaalt voor uw gevel bepleistering. U kunt binnen 2 minuten uw persoonlijke offertes aanvragen bij lokale specialisten, deze ontvangt u vervolgens binnen 2 werkdagen in de mail. Vraag nu binnen 2 minuten, geheel gratis en vrijblijvend, uw offertes aan en begin met vergelijken. Met 40% besparing kunt u tot wel honderden euro’s besparen, u heeft hier vast een betere bestemming voor.

Gevel bepleisteren

Een gevel bepleisteren, wat houdt dit in?

Een gevel bepleisteren, is een vorm van gevelbekleding en wordt toegepast bij nieuwbouwwoningen en renovaties. Door het bepleisteren wordt u gevel weer mooi strak. Uw gevel cementeren is de eerste stap, hierbij worden er 3 á 4 lagen cement aangebracht. Daarover wordt weer een laag bepleistering aangebracht. Zoals u misschien al eerder heeft gelezen bestaat gevel bepleistering uit twee hoofdsoorten namelijk de kunstharspleister en de minerale gevelbepleistering. Op beide vormen wordt later dieper ingegaan. Een belangrijk onderdeel van gevel bepleistering is de vraag of er ook isolatieplaten moeten worden geplaatst. Dit zorgt ervoor de prijzen gemiddeld rond de € 30 per m² duurder zijn dan zonder. Isolatieplaten kunnen echter wel zorgen voor meer warmte behoud en daardoor lagere stookkosten. Ook kan het als een vorm van gevelrenovatie worden gebruikt, dit doordat het de barsten/scheuren kan bedekken.

Kunstharspleister

Bij kunstharspleister is bestandheid tegen weersinvloeden een belangrijke eigenschap. Het bindmiddel bestaat uit kunsthars op basis van silicone, silzaan of silicaat. Doordat het meer waterdicht is dan de minerale gevelbepleistering, wordt het vooral gebruikt op nieuwbouw woningen. Een tweede voordeel van kunstharspleister is dat het zeer elastisch is waardoor de kans op scheuren minimaal is. Ook is een kunstharspleister lichter van kleur dan minerale gevelbepleistering.

Minerale gevelbepleistering

Bij minerale gevelbepleistering is de bijzonder goede waterdampdoorlaatbaarheid de belangrijkste eigenschap. Hierdoor is een minerale gevelpleister (of kalkpleister) het beste om vocht naar buiten te voeren. Hierdoor is het een betere keuze is voor oudere woningen, omdat deze al vocht hebben opgenomen in de stenen en de kans op opstijgend vocht groot is. Een kalkpleister is een meer ecologische oplossing vergeleken de gevelpleister. Maar het is wel minder geschikt voor woningen die al last hebben van veel opstijgend vocht, dit komt omdat het minder waterdampdoorlaatbaar is. Als het water niet voldoende naar buiten kan zorgt het voor losgaand behangpapier en/of het ontstaan van schimmels. Minerale gevelbepleistering staat erom bekend om een korrelige uitstraling van het pleister, dit hoeft echt niet altijd het geval te zijn.

Gevel bepleisteren

Uw gevel bepleisteren, de voor- en nadelen

Als u de gevel laat bepleisteren zitten er meerdere voor- en nadelen aan verbonden. In de tabel hieronder staan deze aangegeven. Het is te zien dat er velen malen meer voordelen zijn dan nadelen, dit maakt de keuze voor bepleistering alleen maar gemakkelijker. Voor vragen over uw gevel bepleisteren kunt u de specialist altijd om hulp vragen.

VoordelenNadelen
Mogelijkheid tot buitengevelisolatieNiet altijd milieuvriendelijk (behalve kalkpleister)
Waterdampdoorlatend (hoeveel verschilt per soort)Vatbaar voor vervuiling door licht getinte kleur
Betaalbaar, het is een goedkope manier van strakke afwerking van de buitenmuur
Vochtwerend (het geval bij kunstharspleister)
Geschikt als een vorm van gevelrenovatie (renoveert beschadigde of onaangename gevels)
Verschillende pleistersoorten, waardoor veel mogelijk is
Veel afwerkingsmogelijkheden, denk hierbij aan korrelgrootte en kleurvariaties

Vergelijk en bespaar tot 40%

Om zo snel mogelijk te zorgen dat uw gevel er mooi strak uitziet, kunt u voor het mooiste resultaat een ervaren specialist inschakelen. Een belangrijke rol voor het kiezen van een specialist is vergelijken, hoe komt u anders te weten wie de beste deal voor u heeft? Wij willen u daar graag bij helpen, dit door u gemakkelijk tot maximaal 6 offertes op te sturen. Deze offertes krijgt u, binnen 2 werkdagen, geheel vrijblijvend en gratis naar uw mailbox gestuurd. De offertes komen van betrouwbare aangesloten gevelwerkers bij u in de buurt. U kunt binnen 2 minuten de offertes hebben aangevraagd. Vraag daarom nu gratis en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes van betrouwbare gevelwerkers bij u uit de buurt. Vergelijken bespaart u al gauw tot 40% van de investering. Door uw opdracht te beschrijven kunnen wij de best passende bedrijven vinden voor u. Binnen een mum van tijd kunt u gaan genieten van uw splinternieuw uitziende gevel. En u weet sowieso dat u niet teveel betaald heeft.

Gevel cementeren