Crepi gevel

Wilt u uw gevel laten bekleden met crepi of bent u benieuwd naar andere soorten gevelbekleding? In dit artikel leest u meer over de richtprijzen voor de verschillende soorten gevelbekleding. Bovendien vindt u hier meer informatie over de verschillende gevelbepleisteringen.

Prijs van crepi op de gevel

Als u uw gevel wilt bepleisteren met crepi zijn er 2 opties waaruit u kunt kiezen: kunstharspleister en de minerale gevelbepleistering. In de tabel hieronder vindt u de belangrijkste eigenschappen van deze 2 soorten bepleisteringsopties met de daarbijbehorende richtprijzen.

Soort gevelbepleistering
Soort gevelbepleistering
Belangrijkste eigenschap
Gemiddelde prijs zonder isolatie (inclusief btw en arbeidskosten)Gemiddelde prijs met isolatie (inclusief btw en arbeidskosten)
Kunstharspleister
Kunstharspleister
Beter geschikt voor nieuwbouwwoningen. Bestand tegen diverse weersinvloeden
€ 60 - 80 per m²€ 90 - 110 per m²
Minerale gevelbepleisteringGeschikt voor oudere woningen vanwege goede waterdampdoorlaatbaarheid€ 60 - 80 per m²€ 80 - 100 per m²

De gevelafwerking door middel van crepi kost zonder isolatie gemiddeld 40 tot 80 euro per vierkante meter. Wanneer u kiest voor gevelbepleistering met isolatie bent u gemiddeld 100 tot 140 euro per vierkante meter kwijt. Deze prijzen hangen onder meer af van de dikte van de pleisterlaag of de isolatiedikte en de aard van uw opdracht. Daarnaast speelt de staat van het gebouw een rol. Wanneer uw gevel vooral bestaat uit lastige hoeken en zijden, stijgen de kosten aanzienlijk. Vraag daarom advies aan de vakspecialist. Om zeker te weten dat u de juiste gevelwerker vindt voor uw opdracht, vraagt u hier geheel vrijblijvend en gratis tot maximaal 6 offertes aan van gekwalificeerde gevelwerkers bij u uit de buurt. Zodra uw aanvraag binnen is, ontvangt u binnen 2 werkdagen offertes van vakspecialisten in uw mailbox. Door deze offertes te vergelijken, bespaart u al snel enkele honderden euro’s.

Crepi gevel

Wat is crepi op de gevel?

Crepi is een vorm van gevelafwerking dat gebruikt wordt voor nieuwbouwwoningen of renovaties. Het beschermt uw woning tegen vocht. Bovendien heeft dit materiaal een isolerende werking. Crepi bestaat uit 2 soorten (kunstharspleister en minerale gevelbepleistering) bepleistering die we hieronder beschrijven.

Kunstharspleister

Kunstharspleister is bestand tegen verschillende weersinvloeden. Het pleister bestaat uit kunsthars, dat samengesteld is op basis van silicone, siloxaan of silicaat. Kunstharspleister wordt voornamelijk gebruikt bij nieuwbouwwoningen omdat het beter waterafstotend werkt dan minerale gevelbepleistering. Een ander pluspunt is dat het zeer elastisch is waardoor de kans op het ontstaan van barsten klein is. Tevens is het lichter van kleur dan minerale crepi/bepleistering.

Minerale gevelbepleistering

Minerale gevelbepleistering is een goede vochtafdrijver omdat het een hoge waterdampdoorlaatbaarheid bevat. Daarom is deze soort bepleistering geschikt voor renovaties van oudere woningen. Hoewel minerale gevelbepleistering minder goed is voor het milieu, is het wel de beste bepleistering voor oudere woningen. Het voorkomt namelijk dat vocht geen kans krijgt om in de gevel te trekken waardoor het schimmels tegenhoudt.

Wel of geen isolatielaag laten aanbrengen

Een belangrijk aspect bij de aanbreng van crepi is het feit of u behoefte heeft aan isolatie. In de meeste huizen is al isolatie geplaatst aan de binnenkant van de buitenmuur. Als dit niet het geval is, kunt u ervoor kiezen om tegelijkertijd met het crepi een isolatielaag te laten aanbrengen. De totale kosten stijgen dan met gemiddeld € 30 euro per vierkante meter. Houd er hierbij rekening mee dat door het plaatsen van deze isolatielaag, uw energiekosten aanzienlijk dalen.

Crepi gevel

De voor- en nadelen van crepi op de gevel

Crepi heeft meerdere voor- en nadelen:

VoordelenNadelen
Mogelijkheid tot buitengevelisolatieNiet altijd milieuvriendelijk (behalve kalkpleister)
Waterdampdoorlatend (hoeveel verschilt per soort)Vatbaar voor vervuiling door licht getinte kleur
Betaalbaar, het is een goedkope manier van strakke afwerking van de buitenmuur
Vochtwerend (het geval bij kunstharspleister)
Geschikt voor gevelrenovatie
Veel afwerkingsmogelijkheden, denk hierbij aan korrelgrootte en kleurvariaties

 

Vergelijk en bespaar tot 40% op een crepi gevel

Het aanbrengen van crepi is een zeer energie- en tijdrovende klus. Dit is de een opdracht die u moet uitbesteden. Huur daarom altijd een gespecialiseerde gevelwerker in voor de aanbreng van crepi. Hoe u snel en goedkoop een geschikte gevelwerker vindt? Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van gerenommeerde gevelwerkers bij u uit de buurt. U vraagt deze offertes al binnen 2 minuten aan. Bovendien ontvangt u binnen 2 werkdagen de offertes in uw mailbox. Nadat u deze offertes met elkaar hebt vergeleken, kiest u de beste gevelwerker voor uw opdracht.