Gevelbekleding

Bent u op zoek naar de ideale gevelbekleding dat perfect aansluit op de stijl van uw woning? U bent niet de enige. Met gevelbekleding kunt u vele kanten op gaan. Van crepi tot thermowood, u leest het allemaal hier. De vele opties en de richtprijzen van gevelbekleding vindt u in dit artikel.

Prijs gevelbekleding

Doordat er vele soorten zijn van gevelbekleding is de prijs variёrend. Hieronder staan de bekendste vormen van gevelbekleding aangegeven in de tabel. Naast alle soorten gevelbekleding worden ook de gemiddelde prijzen aangegeven.

Soort gevelbekledingGemiddelde prijs zonder isolatie (inclusief btw en arbeidskosten)
Kaleien€ 30 per m²
Thermowood€ 40 per m²
PVC€ 40 per m²
Sidings€ 45 per m²
Hout€ 65 per m²
Crepi€ 80 per m²
Steenstrips€ 155 per m²

Stel, u wilt uw gevel met de oppervlakte van 60 m² bekleden met steenstrips zonder isolatie, dan kunt u uitgaan van een gemiddelde prijs van € 9.300 inclusief btw en arbeidskosten. Elke situatie is echter anders en daarbij lopen de prijzen tussen de verschillende specialisten tot wel 40% uiteen. Om het kostenplaatje voor uw persoonlijke situatie duidelijker te maken, bieden wij u de kans om tot maximaal 6 lokale, aangesloten professionals te vergelijken. Door het vergelijken voorkomt u dat u te veel gaat betalen voor uw gevelbekleding. Het aanvragen van de offertes gaat heel gemakkelijk en snel. Vraag nu gratis en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes aan en ontvang ze na 2 werkdagen. Met gevelbekleding zorgt u ervoor dat uw gevel er weer schitterend uit komt te zien.

Gevelbekleding

Welke soorten gevelbekleding zijn er?

Er zijn vele soorten van gevelbekleding. Elk van de soorten gevelbekleding worden hieronder uitgelegd. De soorten die worden uitgelegd zijn:

  • crepi;
  • kaleien;
  • hout;
  • thermowood;
  • PVC;
  • sidings;
  • en steenstrips.

Als u enige vorm van isolatie bij uw gevelbekleding wilt, is het slim om te overleggen met de professional over of dit mogelijk is met uw bekleding. Houdt u er wel rekening mee dat als u het laat isoleren de kosten wel aardig kunnen stijgen.

Crepi gevel

Bij crepi kunt u kiezen uit twee pleistervormen, kunstharspleister en minerale gevelbepleistering. Kunstharspleister is bestandheid tegen weersinvloeden een belangrijke eigenschap. Dit is bij minerale gevelbepleistering de goede waterdampdoorlaatbaarheid. Kunstharspleister is meer voor nieuwbouw woningen en de minerale gevelbepleistering is meer voor oudere woningen. Vraag aan de professional welke vorm van bepleistering beter is voor uw woning.

Gevelbekleding hout

Bij gevelbekleding hout kunt u kiezen uit drie houtsoorten, hardhout, multiplex en thermowood. Thermowood wordt in het volgende deel uitgebreider uitgelegd. Hardhout is een vorm van houten gevelbekleding die lang meegaat. Het hout vergrijst door de loop van de tijd maar houdt een mooie uitstraling omdat dit natuurlijk gebeurd. Multiplex zijn meerdere lagen hout die met elkaar verlijmd zijn. Door de manier van lijmen en plaatsen is deze vorm sterker en goedkoper dan andere soorten hout van dezelfde dikte. Echter moet multiplex wel goed beschermd worden tegen vocht. Dit kan door het hout te beitsen of door speciale coating te gebruiken. Hieronder is ook goed te zien hoe het hout kan worden zonder behandelingen. Het kan op alle houtsoorten worden toegepast en zorgt er voor de originele kleur behouden blijft.

Gevelbekleding

Thermowood gevelbekleding

Thermowood gevelbekleding is een vorm van bekleding met Europees hout dat een lang verhittingsproces heeft ondervonden. Door dit proces vermindert de hoeveelheid vocht in het hout en ook de chemische structuur wordt aangepast. Deze nieuwe structuur zorgt ervoor dat insecten en schimmels het hout niet kunnen aantasten. Thermowood is een milieubewuste keuze in vergelijking met hardhout en het is ook nog eens goedkoper. Ook heeft het niet de ecologische nadelen die hardhout wel zou hebben.

Gevelbekleding PVC

Polyvinylchloride, of kortweg gevelbekleding PVC wordt al een langere tijd gebruikt als gevelbekleding. PVC heeft wel een goede prijs- kwaliteitsverhouding en is gemakkelijk om te bewerken. Ook kan PVC in velen kleuren worden toegepast, zo kunt u het afstemmen op je raam- en deurprofielen. Ook is het een duurzaam product en het is schokbestendig en rotvrij.

Kaleien

Kaleien is een Belgisch gevelbekleding begrip en het betekent grofweg het schilderen van de gevel met kalkpleister. Kaleien gebeurd al eeuwenlang in Belgiё en in de loop der tijd werd de kalkpleister laag dikker, zo ontstond het kaleien. Een belangrijke reden waarom mensen kiezen voor kaleien is de smaakvolle een schone uitstraling die het uitstraalt. Kaleien zorgt ervoor dat beschadigingen en verouderingen in de muur worden bedekt. De muur wordt ook beter beschermd tegen weersinvloeden. Alleen is kaleiverf niet overschilderbaar en men moet het eens in de 5 á 10 jaar overnieuw kaleien. Het is een tijdrovende klus, dus het wordt aangeraden om het door een professional te laten uitvoeren. Ga met de professional in gesprek over wat de beste aanpak is voor uw woning.

Sidings

Sidings zijn de horizontale of verticale latten die op een gevel worden geplaatst om zo een bepaalde ‘houtlook’ uitstraling te geven. Ze kunnen uit verschillende soorten materialen bestaan, bijvoorbeeld:

  • hout;
  • PVC;
  • en vezelcement.

Het leuke van sidings is dat er vele mogelijkheden zijn. Zo kan er eindeloos worden gecombineerd in verschillende stijlen en patronen. Hierdoor kunt u al snel meer sfeer brengen naar uw huis. Ook kunt u het combineren met andere gevelbekleding soorten.

soorten gevelbekleding

Steenstrips

Door uw gevelbekleding met steenstrips te bedekken, krijgt uw gevel de uitstraling van een ‘gewone’ bakstenen muur. Dit komt door de techniek die erbij wordt gebruikt, ze worden met een speciale lijm bevestigt en er wordt voegmortel toegevoegd om zo een echt voegeffect te creëren. Er is genoeg variatie in soorten strips en ook het aanleggen van isolatie kan gemakkelijk worden toegepast. De ondergrond moet vlak zijn, maar ook vrij zijn van vervuiling en losliggend materiaal, denk aan bakstenen etc.

Bespaar 40% op gevelbekleding

Om zo snel mogelijk te zorgen dat u de manier van gevelbekleding krijgt die u wilt, kunt het beste een professional inschakelen. Deze specialisten kunnen u helpen met het maken van een goede en weloverwogen beslissing. Echter, een goede professional vinden die een ‘eerlijke’ prijs vraagt is moeilijk, wij willen u daarmee een handje helpen. Wist u namelijk dat u tot wel 40% kunt besparen op de kosten als u simpelweg professionals vergelijkt? Waarom zou u het niet doen? Via onze service kunt u geheel gratis en vrijblijvend offertes aanvragen van betrouwbare specialisten bij u in de buurt. Deze offertes komen van aangesloten professionals die u graag willen helpen met uw gevelbekleding. U kunt gemakkelijk binnen 2 minuten de offertes aanvragen en binnen 2 werkdagen krijgt u de offertes al toegestuurd. Makkelijker kan bijna niet. Vraag nu tot maximaal 6 offertes aan van lokale professionals en start met vergelijken. Wees geen dief van uw eigen portemonnee, u weet vast een veel leukere bestemming voor het bespaarde geld? Misschien een leuk weekendje weg tijdens de werkzaamheden?

soorten gevelbekleding